EKG I MERENJE KRVNOG PRITISKA POMOĆU SATA: Uskoro i u Srbiji! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EKG I MERENJE KRVNOG PRITISKA POMOĆU SATA: Uskoro i u Srbiji! (FOTO, VIDEO)

Usluga je već dostupna u više od 30 zemalja sveta, a biće dostupna vrlo brzo i kod nas!

  Izvor: MONDO / Samsung

Obavljaju se poslednje pripreme da popularni model pametnog ručnog sata bude u mogućnosti da meri EKG i krvni pritisak i kod nas!

Putem softverskog ažuriranja jedan svakodnevni gedžet biće u mogućnosti da izvrši merenja, koja dosad nisu bila svojstvena pametnim satovima.

Možda će vas zanimati:

Kompanija Samsung već je aktivirala EKG i merenje krvnog pritiska u više od 30 zemalja sveta i to putem softverskog ažuriranja sata, koji već ima odgovarajući hardver, ali će ove opcije uskoro biti dostupne i u Srbiji. Samsung Galaxy Watch3 je od početka reklamiran s ovom funkcijom, ali je ona bila dostupna u samo malom broju zemalja, čije su regulatorne i zdravstvene agencije obavile pripreme unapred.

U Srbiji će Galaxy Watch3 biti jedini uređaj tog tipa, koji će omogućiti kompletnije i preciznije praćenje zdravlja srca i kardiovaskularnog sistema, ali uz odgovarajuća ograničenja, naravno.

Sat, kao takav, koristiće se za EKG i merenje krvnog pritiska prevashodno u cilju informisanja i prevencije mogućih problema, ne kao zvanično medicinsko sredstvo niti terapija. Sat se pre upotrebe mora kalibrisati pomoću pravog merača pritiska, nakon čega će morati da se kalibriše jednom svakog meseca. Merenja se u međuvremenu vrše putem aplikacije na telefonu i hardvera na satu.

Aplikacija omogućava zapisivanje i praćenje rezultata, nakon čega se stiče bolji uvid u zdravstveno stanje korisnika i olakšavaju konsultacije s lekarima. Merenje satom, koji je pravilno kalibrisan je u nekim situacijama lakše i brže, nego merenje zvaničnim uređajima, a podaci lako mogu da se proslede doktoru.

Ova jedinstvena opcija korak je dalje u omogućavanju kompletnijeg praćenja zdravlja svakog korisnika i testiraćemo je čim se pojavi kod nas.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Samsung Galaxy Watch3 merenje krvnog pritiska video (MobIT)
Izvor: Samsung Newsroom
Samsung Galaxy Watch3 EKG merenje video (MobIT)
Izvor: Samsung Newsroom

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Sat jos uvek nema EKG. Kako stvari stoje nikada nece ni imati.