IZABRAN NAJBOLJI TELEFON NAJGORE GODINE: Ovo su vaši favoriti za 2020! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZABRAN NAJBOLJI TELEFON NAJGORE GODINE: Ovo su vaši favoriti za 2020!

Glasalo je gotovo 4.500 ljudi i rezultati su tu - da li se slažete s njima?

  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na dan kad svet dočekuje prvi flagship uređaj 2021. godine, koji je strateškom odlukom kompanije Samsung s kraja februara pomeren za početak marta mi proglašavamo MONDO MobIT Telefon godine 2020.

Složili ste se s nama i pokazali da će 2020. godina, ipak ostati upamćena i po dobrim telefonima, što dokazuje kategorija u našem izboru - Nijedan ne zaslužuje tu titulu - za koju je glasalo svega pet procenata glasača od oko 4.500, koliko je učestvovalo u našem glasanju.

Možda će vas zanimati:

Glasanje je trajalo 15 dana i među 13 kandidata svih kategorija izabrani su isključivo vaši favoriti. Svaki posetilac MONDO MobIT sajta mogao je da glasa samo jednom, a 2020. godinu, osim po koroni pamtićemo i po tome što je prodaja pametnih telefona prvi put pala od kada postoji ta kategorija uređaja.

U izboru su učestvovali modeli iz 2020. godine svih cenovnih klasa, ali samo po jedan model svakog proizvođača - onaj za koji smo se mi odlučili na osnovu njegovih ukupnih performansi, koje su bile sveukupno najbolje, a dostupne najširem tržištu. Svakako smo želeli svima da damo šansu, jer veliki broj korisnika ne kupuje premijum uređaje, naprotiv, ti modeli čine tek mali broj prodatih telefona svake godine. Da smo, ipak napravili dobru listu govori i podatak da je za opciju - Neki drugi - glasalo tek nešto preko sedam procenata glasača naše ankete.

Nismo imali najbolji telefon za fotografiju, najbolji savitljivi telefon, najbolji telefon za mlade i ostale prozaične kategorije, koje služe uglavnom da bi se svima podelile nagrade, jer smatramo da telefon godine može biti samo jedan - ne svi sa kojima smo se susreli.

Kao i uvek, potrudili smo se da vam upotpunimo informacije o telefonima u izboru, pa smo osim linkova do njihovih testova stavili i cene, koje su važeće na legalnom tržištu u slobodnoj prodaji. Većina ovih telefona dostupna je u Srbiji i regionu i kroz postpaid ponude mobilnih operatora.

Kandidati za Telefon godine 2020:

  • Samsung Galaxy Note20 Ultra, oko 1.242 evra
  • Motorola RAZR 5G, oko 1.530 evra
  • Huawei P40 Pro, oko 1.098 evra
  • HONOR 9X Pro, oko 211 evra
  • LG Velvet, oko 550 evra
  • OnePlus 8T, oko 760 evra
  • Xiaomi Mi 10T Pro 5G, oko 591 evro
  • Apple iPhone 12 Pro Max, oko 1.457 evra
  • Realme 7 Pro, oko 338 evra
  • ASUS ROG Phone III, oko 680 evra
  • TCL T10 Pro, oko 494 evra
  • Wiko View5 Plus, oko 186 evra i
  • ZTE Nubia RedMagic 5S, cena od 459 evra.

Što se rezultata tiče - uglavnom se slažemo! Huawei P40 Pro jeste tehnički i hardverski izuzetno usavršen u odnosu na prethodnu godinu, a Samsung Galaxy Note20 Ultra je, takođe mogao biti telefon godine i ne bismo imali ništa protiv i da je bilo tako. Nas je 2020. godine izuzetno prijatno iznenadio model ZTE Nubia RedMagic 5S, koji ima odličan hardver, posebno ekran i dizajn, solidan broj dodataka za gejming, ali i vrlo konkurentnu cenu.

Nažalost, za RedMagic u Srbiji ćemo morati da se strpimo još neko vreme, a tokom 2021. kod nas očekujemo i Vivo i OPPO, kao i novi HONOR, koji više nije “član Huawei grupacije“, čiji će prvi telefon imati premijeru u Kini već 18. januara.

Kompanija Samsung će prva imati šansu da promeni stvari za sledeću godinu, jer nas očekuje prvi ovogodišnji Unpacked, na kojem ćemo se upoznati s triom verovatno najpoznatije i najpopularnije serije Android telefona na svetu - Galaxy S - i modelima Galaxy S21!

To je to za ovu godinu, evo i rezultata glasova!

 telefon godine 2020 izbor anketa rezultati najbolji smartfon Izvor: MONDO / Marko Čavić

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA