SRBIJA IMA NAJJEFTINIJI INTERNET U REGIONU: Dobro smo kotirani i u svetu, Ukrajinci plaćaju internet samo pet evra! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA IMA NAJJEFTINIJI INTERNET U REGIONU: Dobro smo kotirani i u svetu, Ukrajinci plaćaju internet samo pet evra!

Kako vi ocenjujete ovu listu?

  Izvor: Mondo / Howcast

Najjeftiniji pojedinačni paket za širokopojasni internet na svetu ima Ukrajina, dok su Srbija i Bosna i Hercegovina najjeftinije u regionu, pokazuje novo istraživanje britanske kompanije Cable.

Istraživanjem, sprovedenim u periodu od 29. oktobra do 9. decembra ove godine, upoređeno je 3.288 ponuda širokopojasnog pristupa fiksnoj mreži u 211 zemalja.

Možda će vas zanimati:

Ukrajinski paket širokopojasnog interneta košta samo 6,41 američkih dolara mesečno, dok je Srbija rangirana na 29. mestu (pali smo za dve pozicije u odnosu na prošlu godinu) sa cenom od 18,24 dolara mesečnoBosna i Hercegovina se nalazi na 36, poziciji na ovoj rang listi sa prosečnom cenom od 21,67 dolara. Klikom na ovu rečenicu možete videti koju poziciju zauzima Srbija na listi rangiranih zemalja po brzini interneta.

Hrvatska je na 45. mestu sa prosecnom cenom od 27,21 dolara, a slede Crna Gora (27,85 dolara - 47. mesto), Severna Makedoniji (29,79 dolara - 54. mesto) i Slovenija (36,41 dolar - 70. mesto). Pet od deset najjeftinijih zemalja na svetu nalazi se na prostoru bivšeg ŠSR-a, uključujući i Rusku Federaciju s prosečnom cenom paketa od samo 7,50 američkih dolara mesečno, Kazahstan, Moldaviju i Belorusiju.

Na drugom kraju lestvice je, međutim, Turkmenistan, još jedna bivša sovjetska republika, gde prosečna mesečna cena širokopojasnog paketa iznosi 164,48 dolara. Samo devet zemalja i teritorija širom sveta ima više prosečne cene od Turkmenistana. Eritreja je najskuplja zemlja na svetu u pogledu cene fiksnog širokopojasnog paketa sa iznosom od 2.666,24 dolara mesečno.

Vlada Srbije radi na tome da uskoro svuda postoji pristup fiksnom širokopojasnom internetu u Srbiji, odnosno da do 2025. godine nijedno domaćinstvu u Srbiji ne bude bez pristupa fiksnom širokopojasnom internetu!

Kako vi ocenjujete ovu listu?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / Tanjug)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA