NOVA OPCIJA KOJA ČINI GMAIL JOŠ KORISNIJIM: Više nećete čupati kosu, već ćete sve uraditi iz istog mesta jednim klikom! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakvo olakšanje

NOVA OPCIJA KOJA ČINI GMAIL JOŠ KORISNIJIM: Više nećete čupati kosu, već ćete sve uraditi iz istog mesta jednim klikom!

Autor Miloš Delević
Autor Miloš Delević

Kvalitetna promena koja će Gmail učiniti još boljim.

  Kompanija Google je uvela zaista sjajnu promenu koja će olakšati rad svim korisnicima u Gmail-u.

Naime, sada će korisnicima biti omogućeno da jednostavije upravljaju sa Microsoft Office podacima.

Možda će vas zanimati:

Korisnici će moći direktno da upravljaju sa Office podacima koji su zakačeni na Gmail pošti, kao što to možete raditi u Google Docs ili Sheet files. Iako je Google Workspace (nekada poznatiji kao G Suite, a čiji su deo Google Docs, Sheets, Slides, Meet i Calendar) nudio kompatibilnost sa Microsoft Office podacima (Word, PowerPoint i Excel) već neko vreme, svaki dokument ste morali da otvarate preko Google Drive opcije kako biste ga izmenili ili uredili, dok se sadržinu pošte mejla mogli jedino da pogledate.

Često je takva opcija znala da „zabode“ i sporije je radila nego što bi tu istu datoteku skinuli i izmenili na već instaliranom Word-u na vašem računaru. Ipak, novi protok rada izbacuje nepotrebne korake! Sada možete otvoriti Office fajl i koristiti Google Docseditor preko Gmail-a, kao što biste to radili na tom servisu kojeg bi morali da otvorite u novoj kartici (New Tab). Da stvar bude još bolja, mogućnost menjanja podataka ne konvertuje Office podatke u Google Docs, već će vam sačuvati originalan tip dokumenta (format fajla).

Gmail će omogućiti korisnicima da odgovore na originalan mejl i da uključe ažuriranu verziju fajla (koji će biti u Office formatu), bez da istog skinu, izmene, pa ponovo otpreme i stave u mejl. Google radi na tome da Office usluge osposobi da rade što bolje u Google Docs uz pomoć Macro Coverter add-on, koji je dizajniran da pomogne korisnicima u organizaciji i lakšem ubacivanju Excel podataka u Sheets uslugama.

Ta kompanija će u narednoj godini dostaviti bolju orijentaciju dokumentacije i slika za Google Docs, što će omogućiti podacima da imaju i horizontalne i vertikalne strane, zajedno sa slikama postavljenim iza teksta i vodenih žigova. Ipak, te dve opcije su predviđene za narednu godinu.

Da li i vi pozdravljate ovu

(Mondo / The Verge)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi