INTERNET BEZ NJEGA VIŠE NEĆE BITI ISTI: Umro nije, a već su ga sahranili i održali govor, pamtićemo ga I PO ZLU I DOBRU! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INTERNET BEZ NJEGA VIŠE NEĆE BITI ISTI: Umro nije, a već su ga sahranili i održali govor, pamtićemo ga I PO ZLU I DOBRU!

Konačno prestaje sa radom, odlično!

  Izvor: Mondo / Howcast

Kompanija Adobe je objavila poslednji raspored kada će ažurirati Flash Player dodatak (plugin).

To će biti svega nekoliko nedelja pre njegovog zvaničnog odlaska u istoriju.

Možda će vas zanimati:

Adobe je najavio da će ukinuti podršku za Flash Player 31. decembra 2020. godine, a da će sadržaj kojeg pokreće Flash blokirati 12. januara! Kompanija Adobe se kratko oprostila od Flash Player dodatka u napomeni svih izmena: „Želimo da zastanemo na trenutak da se zahvalimo svim našim korisnicima i programerima koji su koristili i stvarali fenomenalan Flash Player sadržaj tokom ove dve decenije. Mi smo ponosni što je Flash imao krucijalnu ulogu u razvijanju interneta kroz animaciju, interakciju, audio i video. Uzbuđeni smo što pomažemo u vođenju sledeće ere digitalnih iskustva“.

Adobe je 2017. godine najavio da će ukinuti podršku za Flash koji je postepeno gubio korak sa vremenom, te su ga mnogi internet pregledači prosto odbacili, kao i sam Adobe koji je 2015. godine pozvao programere da pređu na novije standarde, poput HTML 5.

Iako nas udara nostalgija za Flash Player-om, učestali problemi i veliki broj rupa u bezbednosnom sistemu su konačno došle kraju. Ipak, svi stariji korisnici interneta će ga pamtiti po tome što nam je omogućio da gledamo filmove, serije, igramo video igre i mnogo toga drugog preko internet pregledača, dok noviji korisnici ga neće pamtiti po dobru pošto je upravo on bio jedan od glavnih krivaca za probijanje zaštite sistema.

I pored svega, Flash će nastaviti da živi, ne u našim mislima doduše, već na source emulatoru zvanom Ruffle koji će osposobiti da stari Flash radi na desktop aplikacijama i internet pregledačima. Internet arhiva koristi Ruffle kako bi sačuvala više od 1.000 animacija i igara, dok je Flash mega-portal Kongregate očuvao 128.655 video igara koje i dalje mogu da se igraju.

Ipak, njegov najbliži član porodice, Adobe, je već održao posmrtni govor i odlučio da se jednom zasvagda pozdravi sa njim, što bi svako trebalo da uradi!

The Simpson Flash Website 1996. godina (MobIT)
Izvor: Web Design Museum
Istorija Flash video igara (MobIT)
Izvor: Around The Monitor

Po čemu ćete vi pamtiti Flash Player?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / The Verge)

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA