SAMSUNG NAJZAD PRIKAZAO ČIPSET NOVIH TELEFONA: Imaće ga Galaxy S21 serija, ali novi Note možda i neće! (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAMSUNG NAJZAD PRIKAZAO ČIPSET NOVIH TELEFONA: Imaće ga Galaxy S21 serija, ali novi Note možda i neće! (VIDEO)

U našoj galeriji pogledajte potpune specifikacije za Exynos 1080.

  Izvor: MONDO / Samsung

Kompanija Samsung je pre dve nedelje predstavila novi čipset Exynos 1080.

Upravo je Exynos 1080 prvi čipset te kompanije koji je napravljen u tehnologiji od 5 nanometara (nm)EUV FinFET.

Možda će vas zanimati:

Sada je Samsung objavio promotivni video na svom YouTube kanalu koji ističe specifikacije i karakteristike Exynos 1080. Ponose se 5G modemom koji teoretski može da dostigne brzinu 5,1 Gbps na Sub-6GHz mreži, a svaki telefon sa ovim čipsetom može da iskoristi prednosti NPU (neural processing unit) za veštačku inteligenciju.

Samsung je podsetio i na osmojezgarni procesor, kao i na moćno Cortex-A78 jezgrokoje može da donese umetničku grafiku zahvaljujući Mali-G78 GPU. Trenutni Exynos 990 je slabiji u svakom pogledu, od jačine jezgara do grafičkih jedinica. Exynos 1080 će doneti pametnim telefonima podršku za HDR10+,osvežavanje ekrana 144 herca (Hz) u Full HD+ rezoluciji, kameru od 200 MPx, kao i 4K Ultra HDvideo snimke. Očekuje se da prvi uređaj sa ovim čipsetom bude vivo X60 Pro.

Kompanija Samsung ističe da Exynos 1080 poboljšava doživljaj korisnika, kada su u pitanju igre, strimovi, gledanje videa, te da uz ovaj čipset se troši manje energije, što donosi ujedno i duže trajanje baterije. U njihovom snimku nas je i odabir pesme iznenadio, te je Journey back to you upotpunio spektakularan vizuelni performans, što se dalo primetiti i po komentarima na ovom klipu.

U našoj galeriji pogledajte potpune specifikacije za Exynos 1080, ali i šta očekivati od istog.

Exynos 1080 (MobIT)
Izvor: Samsung

Samsung će Exynos 1080 sigurno ugraditi u verziju Galaxy S21 telefona, koji će se prodavati i u Srbiji, ali za Note seriju još uvek nema podataka, jer nismo sigurni ni da li će biti uopšte nove Note serije!

Kako vam deluje Exynos 1080?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / GSM Arena)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA