STARI ZNALCI stupaju na internet scenu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STARI ZNALCI stupaju na internet scenu

Upoznajte novu generaciju influensera, koja vam donosi neprocenjive životne lekcije.

  Izvor: MONDO / Vip mobile

Nove internet zvezde odabrane su u okviru projekta Stari znalci, koji realizuje kompanija Vip mobile sa ciljem da osnaži pripadnike populacije 65+, a širem auditorijumu prenese njihova dragocena znanja i iskustva.

Na online događaju za medije premijerno su prikazani prvi video tutorijali, koji će našim omiljenim znalcima pružiti priliku da uplove u virtuelni svet i prenesu važne životne lekcije mlađim naraštajima.

Možda će vas zanimati:

U moru sjajnih kandidata, koji su pozvani da podele svoje kućne majstorije, kulinarske tajne, savete, veštine ili hobije, odabrano je njih sedmoro, koji su dobili priliku da se do kraja ove godine nađu u ulozi “influensera“ u okviru inspirativnih video priloga, koji će biti emitovani na Vip-ovom YouTube kanalu svake nedelje, počevši od petka, 20. novembra.

U odabiru i pripremama za snimanje mentorsku podršku pružili su im njihovi vršnjaci i ambasadori projekta – glumci Vlasta Velisavljević i Seka Sablić, kao i pesnik Ljubivoje Ršumović.

Online događaj predstavljanja Starih znalaca okupio je veliki broj medija iz cele zemlje, koji su imali priliku da premijerno vide tutorijale ove nove “ekipe na mreži“, ali i da naše velikane Vlastu, Seku i Ršuma upoznaju u novom svetlu. Čuveni pesnik se tako pokazao kao veliki ljubitelj drveća i prirode, Vlasta je otkrio da se često vraća u stare dane uz pomoć svog gramofona, kojeg tako brižno održava gotovo svakog dana, dok je Seka dokazala da je zaista “majstor za sve u kući“.

Kada sam pozvana da budem deo ovog divnog projekta, postojao je jedan ključni razlog da se pridružim - ja zaista verujem u te godine, koje donose znanje i isto tako da među svim tim ljudima ima istinskih znalaca“, rekla je Seka Sablić i dodala: “Veliko mi je zadovoljstvo što sam imala priliku da upoznam sve te svestrane i talentovane ljude i da čujem njihove neprocenjive priče. Pored toga, mislim da je ta druga strana projekta Stari znalci, koja pospešuje digitalnu edukaciju mojih vršnjaka, zaista dragocena. Kao neko ko aktivno koristi računar i brojne mobilne aplikacije, stalno govorim o tome koliko nam je ta vrsta digitalne pismenosti važna i da nam ’prisustvo na mreži’ omogućava da naš život bude mnogo lepši i lakši“.

Glumac Vlasta Velisavljević, takođe tvrdi da mu je tehnologija olakšala svakodnevicu, naročito tokom poslednjih meseci kad su ga, kako kaže, kolege redovno kontaktirale da provere da li mu je nešto potrebno. “Tražili su čak i da uključim kameru kako bi se uverili da je sve u redu“, rekao je u šali legendarni glumac i dodao: “Ovaj projekat je šansa da stariji dokažu da godine ne čine njihova znanja manje relevantnim, već, naprotiv, mnogo vrednijim. Pa, ako ja i dalje mogu da vozim automobil, što oni ne bi mogli da budu zvezde modernog doba“.

Poznati književnik Ljubivoje Ršumović ovaj projekat vidi kao priliku da se stariji uključe u moderno društvo na zabavan način, ali i da mladi čuju po koju reč koja ne može tek tako da se nađe na internetu. “Mladi su danas veći buntovnici nego ranije, imaju više prilika, ali mi se isto tako čini da ne vole da im neko drži ’predavanja’. Iako mnogo toga usvajaju veoma brzo, verujem da im nedostaje malo dobrih saveta onih iskusnijih - mojih vršnjaka“, zaključio je Ršumović.

U godini koja predstavlja veliki izazov za čitavo naše društvo, a naročito za pripadnike starije populacije, kompanija Vip mobile pokrenula je projekat Stari znalci u želji da osnaži seniore i ukaže na njihove potrebe i položaj u društvu. Kako bi dodatno doprinela njihovom aktivnijem učešću u savremenim komunikacionim tokovima kompanija Vip je obezbedila i posebnu tarifu sa pogodnostima za korisnike 65+, kao i unapređenu korisničku podršku u svim prodajnim centrima.

/PROMO TEKST/

Stari znalci - Dragica Saksida video (MobIT)
Izvor: Vip mobile

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA