KINESKA DRUŠTVENA MREŽA ISMEVA TRAMPA: Hej, zaboravili ste da nas zabranite! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KINESKA DRUŠTVENA MREŽA ISMEVA TRAMPA: Hej, zaboravili ste da nas zabranite!

Rok za prodaju delova poslovanja TikTok aplikacije američkim i drugim partnerima ističe do 12. novembra.

  Izvor: MONDO / Samsung

Već 12. novembar trebalo je da bude krajnji rok za prodaju delova poslovanja TikTok aplikacije, koji se tiču američkih korisnika, ali do toga očigledno neće doći.

Zbog toga je TikTok pravni tim nadležnom sudu predao peticiju, kojom se traži razmatranje postupka, koji američka administracija vodi protiv te mreže i pokušava nasilnim putem da otuđi deo njenog poslovanja.

Možda će vas zanimati:

TikTok smatra da je nedopustivo na ovaj način ponašati se prema jednoj tako uspešnoj kompaniji i nedeljama je ostaviti da čeka bez konkretnog odgovora o tome šta se dešava u procesu, koji se vodi. TikTok je za mesec dana produžio donošenje odluke, ali kako nedeljama nije čuo ništa od američke administracije i drugih strana uključenih u proces, a nije poznato šta se dešava kad rok za prodaju istekne na ovaj način, traže da im se objasni dalji tok postupanja.

Predali smo Trampovoj administraciji detaljna rešenja u vezi sa prodajom, sa kojom se i dalje ne slažemo, ali nismo dobili nikakve odgovore u vezi sa našim objašnjenjima i mehanizmima privatnosti, kojim štitimo sve naše korisnike“, rekao je tim pravnih stručnjaka TikTok mreže za The Verge u pisanoj izjavi tom portalu.

TikTok se tako našao u komplikovanoj situaciji, koja uliva neizvesnost za njihovih 1.500 zaposlenih u SAD i traži dodatnih 30 dana da nastavi sa poslovanjem na način na koji sada posluje. Kompanija napominje da je u potpunosti sarađivala sa Administracijom, ali strani mediji, uključujući The Verge preneli su da je TikTok ovim zapravo ismejao Trampa i podsetio ga sa njegovim timom, da su zaboravili da ih zabrane i da žele da znaju šta se dešava…

Osim ove, TikTok je i u vrlo komplikovanoj proceduri prodaje, koja uključuje Oracle i Walmart američke kompanije, a spominjao se i Microsoft i drugi veliki igrači.

Videćemo šta će biti, brzo će 12. novembar.

Koristite li vi TikTok mrežu, šta mislite o svemu ovome?

(MONDO / The Verge)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA