GALILEO I CENTAR ZA SAJBER BEZBEDNOST: Huawei prikazao moderne 5G servise i kako brine o bezbednosti tehnologije (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GALILEO I CENTAR ZA SAJBER BEZBEDNOST: Huawei prikazao moderne 5G servise i kako brine o bezbednosti tehnologije (VIDEO)

Kineski i briselski centri primili su goste iz Srbije u prvoj virtuelnoj turi obilaska dva tehnološki i bezbednosno izuzetno važna Huawei centra.

  Izvor: MONDO portal

Inspirisan pionirskim dostignućima Galilea u nauci i tehnologiji, Huawei je svom novom 5G izložbenom prostoru dao ime Huawei Galileo Hall, koji se koristi za predstavljanje tri ključne karakteristike onoga što čini 5G mrežu:

  • velika propusnost,
  • minimalno kašnjenje i
  • veliki kapacitet povezanosti.

Možda će vas zanimati:

Tehnologija 5G može da se koristi za razvoj širokog spektra novih industrijskih aplikacija kao što su inteligentna povezana vozila, pametne fabrike, pametna zdravstvena zaštita, pametne mreže, pametno obrazovanje, bezbednost urbanih sredina, dronovi, pametna poljoprivreda i pametni novi mediji.

Više nije samo mobilna tehnologija ograničena na komunikaciju od osobe do osobe.

Jedan po jedan, predstavljeni su primeri upotrebe 5G tehnologije kao i prednosti, koje standard povezivanja može ponuditi proizvodnoj industriji ili uslužni program u slučaju proizvoda, koje svakodnevno koristimo. Osim toga, predstavljena je i Huawei 5G AAU antena, najkompaktnija i najlakša 5G antena na svetu. Ovaj model se može brzo i lako instalirati na bilo koje mesto, čak i ono teško dostupno.

Kao deo Galileo Exhibition Hall-a predstavljeni su prvi put uživo i uređaji, koji pomažu u prijemu jačeg 5G signala. Oni pomažu u postizanju brzina bliskih brzinama optičkog Interneta i menjaju područje zabave 5G emisijama i koncertima, koji se emituju u VR ili 8K strimingu. 5G tehnologija neće promeniti samo brzinu, kojom preuzimamo datoteke ili pristupamo Internetu.

Osim toga, predstavljen je i Huawei Cyber Security Transparency Centre. Osnovan u Briselu, sa ukupnom površinom od 1000 m² na dva sprata, briselski centar za sajber bezbednost, Huawei je zvanično otvorio 5. marta 2019.

Cilj HCSTC platforme jeste da poboljša reputaciju i uticaj kompanije Huawei na polju bezbednosti i ima tri centra:

  • Experience Centre: prikazuje strategiju kompanije Huawei i pristup kibernetičkoj bezbednosti, bezbednosna rešenja, mogućnosti za istraživanje i razvoj...
  • Innovation Centre: predstavlja sveobuhvatnu platformu znanja za spoljnu komunikaciju, razmenu najboljih praksi i saradnju, radi jačanja međusobnog poverenja
  • Verification Centre: pruža kupcima white-box kod za verifikaciju i testiranje black-boxa

Ovi centri su svojevrsna platforma za unapređenje komunikacije i zajedničkih inovacija sa svim zainteresovanim stranama, javnim i privatnim.

Tokom proteklih 30 godina, Huawei je snabdeo više od tri milijarde ljudi širom sveta. Osim toga, kompanija održava stabilno poslovanje više od 1.500 mreža operatora i klijenata druge orijentacije u preko 170 zemalja i regiona. Posvećen kontinuiranom ulaganju u rast ekosistema Huawei će nastaviti putem otvorene saradnje sa partnerima i podržavati napredak industrije.

Huawei 5G is Reshaping the World video (MobIT)
Izvor: Huawei

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi