ANDROID ODLAZI U ISTORIJU: Kinezi naterali Google na drastične promene - NOVI OPERATIVNI SISTEM, A NIJE HARMONYOS! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANDROID ODLAZI U ISTORIJU: Kinezi naterali Google na drastične promene - NOVI OPERATIVNI SISTEM, A NIJE HARMONYOS!

Huawei je otkrio jednu važnu informaciju, a tiče se ovog operativnog sistema!

  Izvor: MONDO / Google

Kako vlada trgovinski rat između Kine i Amerike, kompanija Huawei je morala da se prilagodi tržištu, a to je uradila na spektakularan način.

Ta kompanija je predstavila svoj operativni sistem, ali i prodavnicu aplikacija koja u potpunosti menja Google Play Store.

Možda će vas zanimati:

Huawei telefoni mogli bi da izgube Android podršku, ali Google će svakako izgubiti veliki broj korisnika jednom, kad i ako ta zabrana stupi na snagu, odnosno kad Huawei pokrene svoj operativni sistem HarmonyOS 2.0. Ipak, američka kompanija već ima spremljen odgovor, u pitanju je njihov operativni sistem, koji će zameniti Android, a deluje da je Huawei potvrdio jednu od ključnih funkcija Google-ovog sistema.

Najpre, taj operativni sistem ima naziv Fuchsia i ona će eliminisati fragmentaciju, što će dati Google-u slobodu kod ažuriranja, kao što ima Apple sa iOS-om. Druga stvar, koja je bitna jeste ta da će ovaj operativni sistem raditi na različitim uređajima, bez obzira na veličinu ekrana i da li taj uređaj uopšte ima isti. To bi dozvolilo Google-u da ponudi bolji doživljaj korisnicima tableta i laptopova uz pomoć Fuchsia-e nego što bi to uradio sa Android-om i sa Chrome-om.

Google će olakšati programerima da kodiraju aplikacije za više platformi zahvaljujući Flutter SDK-u, koji je već na tržištu. Fuchsia će imati i bolje opcije za privatnost i bezbednost, koje će svim korisnicima biti dostupne.

Uskoro će se dogoditi da neće biti nove verzije Android-a, već će njegov naslednik biti Fuchsia. Postojeće aplikacije za Android će raditi i na novom sistemu, te sveukupna tranzicija ne bi trebala da bude problem.

Android i Fuchsia će koegzistirati nekoliko godina, sve dok Google ne osposobi Android uređajima da budu kompatibilni sa novim operativnim sistemom. Kao po uzoru na Huawei-jev HarmonyOS, Fuchsia će se isto ponašati. Naime, HarmonyOS 2.0 će imati podršku za različite uređaje, tako da ćete moći da ga koristite u svojim kolima, na televizoru, telefonima, tabletima, satovima, itd. Interfejs će se adaptirati u zavisnosti od ekrana, a svi uređaji će imati iste aplikacije.

Iz Huawei-ja su otkrili da će svi telefoni, koji rade na EMUI 11 dobiti i update za HarmonyOS ukoliko žele taj sistem. EMUI 11 je Huawei-jeva verzija Androida, koji će raditi na njihovim telefonima do HarmonyOS-a, prenosi BGR. Ova važna informacija je obradovala sve ljude koji žele da kupe Huawei telefone, a boje se da njihov uređaj koji radi na Android sistemu ostane bez podrške. Kako će dobiti i oni novi operativni sistem, budući kupci ne moraju da brinu.

Sve dok Google ne preduzme isti korak, ne vredi razmišljati o mobilnim uređajima koji imaju operativni sistem Fuchsia.

Šta vi mislite o svemu ovome?

Kako instalirati Google i sve druge Android aplikacije na Huawei P40 telefone bez Google Play prodavnice video (MobIT)
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA