Evo koliko ima BITCOIN MILIONERA: Otkriven nov način PRANJA NOVCA PREKO KRIPTOVALUTA, MAFIJA GA KORISTI! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koliko ima BITCOIN MILIONERA: Otkriven nov način PRANJA NOVCA PREKO KRIPTOVALUTA, MAFIJA GA KORISTI!

Presek stanja informacija u svetu Bitcoin-a u poslednjih 24 sata.

  Izvor: Promo / Kaspersky Lab

Dana 07. septembra 2020. godine Bitcoin je ostvario vrednost od 10.369 dolara. To je mizeran porast od 0.86 posto u 24 sata, ili kad bi se prebacilo u novce, to bi bilo 88 dolara. Ta cena je bila ujedno najviša u prethodna dva dana. 

Treba istaći da smo 48% udaljeni od najveće cene Bitcoin-a svih vremena, 17. decembra 2017. godine cena je iznosila 20,089 dolara.

Možda će vas zanimati

Bitcoin-ova tržišna kapitalizacija je završila dan sa 191,657,203,885 dolara, to je ukupno 60% tržišta kriptovaluta!

07. septembra je 33,703,098,409 dolara prebačeno, što je najniže u poslednja dva dana. Nešto lošiji rezultat je bolji 48 odsto od prošlogodišnjeg proseka, ali je i 54% manji u odnosu na najveću prošlogodišnju transakciju. Mreža Bitcoin je juče "prebacila" ekvivalent od 544 tona zlata.

Jučerašnja prosečna transakcija je koštala 1.35 dolara, što je za 2.56 dolara manje od najvećeg prošlogodišnjeg troška - 3.91 dolar. Do sada postoje čak 17.072 Bitcoin milionera ili adresa koji poseduju Bitcoin-e u vrednosti od milion dolara.

Deset najbogatijih čine 4.9% sveukupne ponude, top 100 14.2%, dok top 1000 vlasnika Bitcoin-a čine 34.8%.

Kompanija PepsiCo ima tržišnu kapitalizaciju najsličniju Bitcoin-u od čak 192 milijardi dolara. John McAfee je predvideo da će Bitcoin dostići cenu od milion dolara do kraja godine.
Obećao je da će pojesti svoj polni organ ukoliko se to ne dogodi. Nažalost po njega, zaostaje čak 98.2 posto. Cena Bitcoin-a je trebala do sada da bude 573,861 dolara, piše Satoši Nakaboto. Korisnici Bitcoin-a troše čak 68 teravat sati struje, koliko i cela Češka!

Istraživači Blockchain Reasearch laboratorije iz Hamburga su otkrili novi način pranja novca: "Ekskluzivno miniranje".

Doktorka Elias Strehl i Lenar Ante iz Univerziteta Hamburg  su 04. septembra objavili istraživanje koje pokazuje da neki ljudi obave transakciju putem privatnih kanala koji daju jednom "rudaru" prava da potvrde tu transakciju koji zarade kriptovalutu kao nagradu. Oni su dodati na blockchain-u kao regularne transakcije.

To je drugačije u odnosu na uobičajne transakcije, ako neko napravi Bitcoin transfer, svi na mreži mogu da dobiju priliku da zarade Bitcoin.
Strehlova je rekla da on nije prvi koji je došao do ovog koncepta, ali njegova istraživanja su prva koja su objavljena u akademskim novinama Decrypt.

Pa kako se tehnologija koristi u kamuflaži unosnijih transakcija koje izbegavaju trošak poreza, pita se ovaj list:

"Zamislite da se baron crnog interneta i da treba treba da "operete" milione Bitcoin-a. Vi treba da pošaljete Bitcoin eksluzivnom rudaru kojeg kontrolišete, a on naplati apsurdnu visoku nadoknadu transakcije. Potom uzme taj Bitcoin kao nagradu za procesiranje tako skupe transakcije i stavi je u razmenu kriptovaluta kako bi je zamenio za dekretnu valutu. Izgleda legitimno pošto je zarada došla od "kopanja" Bitcoin-a. Potom taj eksluzivni rudar vraća dekretnu valutu baronu, šefu mafije, itd... Trag novca se potom gubi" - stoji u tom tekstu.

Ovi istraživači kažu da je teško uočiti ovakav patern i da se on ne može lako rešiti, te da će najverovatnije ostati. Ponajviše će se koristiti u pranju novca, prenosi Zerohedge.

Da li posedujete kriptovalute?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi