VEROVALI ILI NE: Zahtev za promenu mejla mora da se POPUNI NA PISAĆOJ MAŠINI! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEROVALI ILI NE: Zahtev za promenu mejla mora da se POPUNI NA PISAĆOJ MAŠINI!

Hteli da promene mejl adresu, ali nisu očekivali način na koji to treba da urade!

  Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Po pravilniku hrvatskog ministarstva pravosuđa iz 2019. godine i prema rešenjima trgovačkih sudova, za preduzetnike još nije došlo vreme da bace pisaće mašine.

Naime, hrvatski portal Index poseduje dva rešenja trgovačkih sudova prema kojima su preduzetnici dobili odbijenice za upis promena u sudski registar i od njih se traži da formulari budu ispisani "pisaćom mašinom ili štampačem".

Možda će vas zanimati:

Da ne bi bilo zabune, promene u sudskom registru odnosile su se na - promenu mejl adrese!

"Ispravite zahtev za upis adrese elektronske pošte tako da se podaci upišu uredno pisaćom mašinom ili štampačem", stoji u rešenju Trgovačkog suda, koje je dobio jedan od preduzetnika kad je hteo da promeni mejl adresu. No, nije jedini. I drugi su, kako saznaje pomenuti portal, dobili gotovo isto rešenje, a trgovački sudovi se pozivaju na članak 33. Pravilnika o načinu upisa u sudski registar.

Kako je proverio Index, sporni Pravilnik poslednji put hrvatsko ministarstvo pravosuđa menjalo je 2019. godine. U članu 33. tog Pravilnika zaista stoji da se formulari moraju ispisati pisaćom mašinom ili štampačem.

 pisaća mašina Izvor: MONDO/Predrag Vujić

"Prijava i isprave priložene uz izjavu na papiru ispisuju se pisaćom mašinom ili štampačem na belom neprozirnom papiru veličine A4, samo s jedne strane, sa levom marginom od najmanje 3 centimetra te ostalim marginama od najmanje 2 centimetra, tako da je u gornjem desnom uglu prve stranice prazan prostor veličine najmanje 10 x 5 centimetara za potrebe overe i upisivanja drugih službenih podataka od strane registarskog suda", stoji u tom Pravilniku.

U samom Pravilniku jasno je naglašeno da formulari ne mogu biti ispunjeni prekucavanjem ili korekcijama. Sve mora biti čisto. "Prijave i isprave priložene uz prijavu moraju biti ispisani crnim slovima veličine od 10 do 12 tačaka, uredno, pregledno, čitljivo, bez brisanja, prekucavanja, umetanja i bez nepoznatih skraćenica", stoji u Pravilniku.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Blic / MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA