Poznati proizvođač telefona pomogao deci u Srbiji, bravo! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati proizvođač telefona pomogao deci u Srbiji, bravo!

Donacija za fondaciju SOS Dečija sela Srbija.

  Izvor: Wiko Srbija

Wiko je francusko-azijska kompanija bazirana u Marseju, koja proizvodi mobilne telefone već gotovo deceniju, i na evropskom tržištu je veoma aktivan.

U Srbiji se nalaze gotovo već nekoliko godina i poznati su po atraktivnim telefonima, odličnog dizajna i po vrlo prihvatljivim cenama.

Možda će vas zanimati:

Kompanija ističe da želi da bude što je bliže svojim korisnicima, i da im je misija - demokratizacija tehnologije. To bi značilo da za pristojnu sumu novca možete dobiti telefon odličnog kvaliteta i performansi.

Ali ovo nije priča o tome…

Ovo je priča o trenutnoj situaciji u Srbiji, gde preko 6.000 dece živi bez roditeljskog staranja, te važan posao organizacije SOS Dečija sela nažalost nikada ne prestaje.

Nebrojeno je porodica u riziku da ostanu bez dece kao i mladih, koji žive na ivici egzistencije, bez nade za bolji život. Ova organizacija može da nastavi rad samo uz pomoć ljudi i kompanija velikog srca, tako da im svaki vid podrške zaista puno znači. Kompanija Wiko je, u želji da doprinese zajednici u kojoj posluje, kontaktirala predstavnike SOS Dečija sela i zajedno su došli do zaključka da se mladi kao i ugrožene porodice mogu dodatno osnažiti pomoću novih tehnologija, te do dogovora da ova kompanija donira 15 pametnih telefona u vrednosti od više od 280.000 RSD. 

Fondacija SOS Dečija sela Srbija brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. U organizaciji SOS Dečija sela, sav njihov rad usmeren je ka tome da svako dete živi u domu punom ljubavi i ostvari svoj pun potencijal. Već godinama pružaju topli dom deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu u Kraljevu, ali razvijaju i druge programe, kroz koje poboljšavaju uslove za život velikom broju dece u porodicama, koje su u riziku da ostanu bez svoje biološke dece, a takođe pomažu i mladima na putu ka zaposlenju i stabilnom, ispunjenom životu.

U Srbiji, od osnivanja u 2004.godini, pomogli su hiljade dece i porodica kroz programe, koje ćemo ovog puta izdvojiti.

SOS Dečije selo u Kraljevu, sa  Zajednicom mladih i programom Polu-samostalnog života. SOS Dečije selo Kraljevo predstavlja jedinstven koncept brige o deci bez roditeljskog staranja, koji deci pruža mogućnost da odrastaju u porodičnom okruženju, u hraniteljskim SOS porodicama. Trenutno zbrinuto 96 dece.

Programi podrške porodicama u riziku da ostanu bez svoje dece u Nišu, Obrenovcu i Beogradu. U poslednjih šest godina, pomogli su da skoro 1.800 dece ostane u svojim porodicama, sa svojim biološkim roditeljima, kroz direktan, individualan rad sa više od 700 porodica u Nišu, Obrenovcu i Beogradu. Porodice sa kojima rade dobijaju podršku u razvijanju roditeljskih veština, ekonomskom osnaživanju i integraciji u društvenu zajednicu.

Program ekonomskog osnaživanja mladih koji su odrasli bez roditelja, centar “Jaki Mladi”. Preko 360 mladih koji su odrasli u domovima, hraniteljskim porodicama i porodicama u riziku, koriste usluge ovog centra u Beogradu od 2016. godine.

SOS dečija sela Srbija su deo internacionalne organizacije SOS Dečija sela, koja postoji od 1949. god. i pomaže deci širom sveta da žive bolje i srećnije živote, trenutno u 136 zemalja.

Kompanija Wiko poziva sve one koji su u mogućnosti da slede ovaj primer i pomognu opstanak i funkcionisanje ove ideje i Fondacije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Wiko View4 video (MobIT)
Izvor: Wiko

Wiko Y80 - Big display. Big battery.
Izvor: Wiko

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA