I pored američkih zabrana Huawei porastao u prvoj polovini 2020. | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I pored američkih zabrana Huawei porastao u prvoj polovini 2020.

Poslovni rezultati za prvu polovinu 2020. godine dokazuju da američke sankcije nisu slomile kinesku kompaniju, naprotiv!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Huawei je objavio prve zvanične poslovne rezultate za prvu polovinu 2020. godine.

Kompanija je u ovom periodu ostvarila prihod od 454 milijarde CNY (kineskih juana), što je 13,1% više u odnosu na isti period prethodne godine, sa neto profitnom maržom od 9,2% u plusu u odnosu na isti period prošle godine - dakle, porasli su i prihodi i profit.

Možda će vas zanimati:

Huawei biznis grupe Carrier, Enterprise i Consumer ostvarile su 159,6 milijardi CNY, 36,3 milijardi CNY i 255,8 milijardi CNY prihoda.

Ovo znači da je biznis kompanije Huawei u oblasti mrežne infrastrukture u prvoj polovini 2020. činio oko 35 procenata Huawei prihoda, dok je najveći deo uzeo sektor kompanije, koji se bavi prodajom uređaja: telefona, tableta, računara, nosivih gedžeta, satova i fitnes opreme, dodatne opreme, narukvica i slično.

“Kako se zemlje širom sveta suočavaju sa pandemijom COVID-19, informacione i komunikacione tehnologije (ICT) postale su ne samo presudno sredstvo u borbi protiv virusa, već i pokretač ekonomskog oporavka. Huawei je obnovio svoju posvećenost radu sa nosiocima (eng. carriers) i industrijskim partnerima, na održavanju stabilnih mrežnih operacija, ubrzanju digitalne transformacije i podršci u naporima za suzbijanje lokalnih epidemija i ponovno otvaranje lokalnih ekonomija“, objavila je kompanija Huawei u zvaničnom saopštenju.

Kompleksno spoljno okruženje čini otvorenu saradnju i poverenje u globalne lance vrednosti važnijim nego ikad. Huawei je obećao da će nastaviti da ispunjava svoje obaveze prema korisnicima i dobavljačima, da će opstati, napredovati i doprineti globalnoj digitalnoj ekonomiji i tehnološkom razvoju, bez obzira na izazove koji očekuju kompaniju u budućnosti.

Ovo znači da je kompanija verovatno već spremna na nove sankcije, koje SAD i partneri pod pritiskom te zemlje spremaju kineskoj kompaniji. Nažalost, istovremeno kad i ovaj izveštaj objavljena je i vest da je Velika Britanija zabranila korišćenje Huawei 5G infrastrukture u nacionalnim 5G mrežama, što su tamošnji operatori dočekali s negodovanjem.

Da li ste iznenađeni ovakvom situacijom?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Huawei MatePad Pro tablet i dodaci video (MobIT)
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA