Sad je vreme da počnete da se bavite OVIM SPORTOM! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad je vreme da počnete da se bavite OVIM SPORTOM! (FOTO, VIDEO)

Izađite napolje i počnite da trčite, a sve ostalo tokom i nakon treninga prepustite stručnjaku - pametnom satu, koji sve meri i savetuje.

  Izvor: Guliver/Getty Images/gpointstudio

Danas više nego ikad bombardovani smo porukama, pričama i medijskim objavama, koje nas uče zdravom životu i kako da ostanemo pozitivni u ovom nepovoljnom trenutku.

Ipak, retko ko nam zaista i kaže ili nas uputi u to šta bi konkretno trebalo da uradimo, ali ćemo mi to svakako učiniti - pokazati vam da ste upravo vi ti, koji ste pozitivna promena, koja vam je potrebna!

Možda će vas zanimati:

S obzirom na to da je leto, da opet više radimo od kuće i da imamo više slobodnog vremena, a da su se u fitnes centre i teretane uselile maske mi biramo da idemo napolje i vežbamo u prirodi. Sad je možda vreme da iskoristite te patike za trčanje, koje odavno imate ili čak još bolje vreme da konačno počnete rekreativno da trčite, bez obzira na to da li ste kompletno opremljeni ili ne, jer važno je da se krene, opremićete se usput, kad vam trčanje preraste u svakodnevicu…

Dakle, ako se odlučite da ovog leta budete aktivni baš na ovaj način imamo savršenog saputnika za vas - Huawei Watch GT 2e pametni sat, koji sve do kraja jula možete da nabavite po odličnoj ceni od svega 170 evra (19.999 RSD u Huawei Prodavnici), a koji će vam pomoći ne samo da ostanete aktivni, nego i da unapredite svoj fitnes i kondicioni nivo bez obzira na to da li ste rekreativac ili se trčanjem bavite već neko vreme.

Huawei Watch GT 2e automatski počinje da meri aktivnost, kad je prepozna i samostalno predlaže mod praćenja vežbanja na osnovu onoga što zabeleži tokom kretanja. Možete da prihvatite predlog sata ili da aktivirate onaj, koji vi smatrate da je adekvatan. Kad je trčanje u pitanju sat vas podseća već nakon par minuta da je registrovao neki od modova trčanja na otvorenom i samo jednim dodirom ekrana počinjete da pratite status trčanja. Aktivira se GPS i sat beleži sve relevantne činioce trčanja - trajanje trčanja, potrošene kalorije, prosečan tempo, prosečnu brzinu, prosečan ritam koraka po minutu, prosečnu dužinu koraka, broj koraka, prosečan puls i čak i nadmorsku visinu, odnosno koliko ste se popeli i spustili tokom treninga.

Svi ovi parametri beleže se u minimalnom i maksimalnom rasponu, a prikazuju se u prosečnom, pa se klikom na pomenute parametre mogu videti delovi treninga na kojim su ostvarene slabije i bolje performanse.

Kad smo kod performansi napomenućemo i to, a vrlo je važno, da sat pokazuje i same performanse na skali u pet boja jasno naglašavajući koliko je uspešna sesija trčanja na otvorenom bila. Huawei Watch GT 2e tako beleži uticaj aerobnog vežbanja i pokazati vam koliko još možete da napredujete do svog maksimalnog kapaciteta za datu aktivnost.

Još jedna važna stavka, koju sat pokazuje je V2O Max, odnosno maksimalan unos kiseonika, koju sat konstantno meri tokom trčanja i upoređuje je sa rezultatima vršnjaka iz Huawei Health baze. Podaci se ne dele na druge uređaje, samo se upoređuju s podacima drugih korisnika, koji su u Huawei Health uneli podatke o godinama, visini, težini, polu i drugim, na osnovu čega sat prikazuje da li ste ispod ili iznad proseka za svoju starosnu grupu.

Na kraju, tu je i vrlo važna kategorija - vreme oporavka, koju sat izračunava i preporučuje u odnosu na to kakav ste trening trčanjem upravo završili. Broj, koji Huawei Watch GT 2e prikaže je broj sati nakon kojih opet možete da vežbate, a da vaši rezultati budu najbolji mogući, nakon što se telo odmori i regeneriše.

Naravno, GPS prati rutu kretanja i omogućava da je pregledate nakon trčanja uz pristup mapi na kojoj se prikazuje čak i prosečna brzina trčanja i pravac kretanja.

Sat automatski deli trening na etape u odnosu na to kako trčite i pokazuje najbolje i najlošije vreme, odnosno vreme za svaku od etapa, kako biste bili u prilici da dodatno analizirate svaku od etapa i unapredite je tokom sledećeg trčanja. Videćete prosečnu brzinu za kilometar, ali i prosečan tempo i najbrži tempo trčanja.

Kome je lakše da se informiše sa grafikona - Huawei Watch GT 2e nudi i to - popularnu “pitu“, koja će omogućiti jasne i pregledne informacije svega što smo ovde opisali. Grafikoni se automatski prikazuju za puls, tempo, kadencu trčanja i nadmorsku visinu, ali ih možete učitati i za druge opisane parametre.

I kao što imate priliku da vidite na našim slikama iz aplikacije Huawei Health, koja na bezbedan i siguran način sakuplja i obrađuje sve podatke sa sata Huawei Watch GT 2e  je prilično detaljan i moćan za analizu i praćenje treninga trčanja na otvorenom ili zatvorenom, kad se jednom vratimo u fitnes sale i teretane ili atletske staze (samo tada se ne koristi GPS). Sat prikazuje podatke o trčanju samostalno, ali se detaljan prikaz, ipak vrši kroz Huawei Health aplikaciju i mada je Huawei Watch GT 2e idealno koristiti uz Huawei telefon podržani su, naravno i telefoni drugih proizvođača.

Huawei Watch GT 2e ima još jednu prednost u odnosu na konkurenciju - baterija mu traje do dve nedelje i po tome je šampion autonomije u svojoj kategoriji. Takođe, sat je u potpunosti moguće koristiti i bez telefona, kad ga možete upariti sa Huawei FreeBuds 3 ili Huawei FreeBuds 3i slušalicama i trčati uz omiljenu muziku, koju smeštate u 4 GB interne memorije sata.

Sat Huawei Watch GT 2e detaljno smo predstavili i opisali u našem prethodnom opisu, pa vas pozivamo da ga obavezno pročitate i pogledate ponudu kaiševa u više boja i verzija na Huawei Prodavnica adresi.

U sledećem tekstu bavićemo se baš treningom bez ometanja - bez telefona - uz omiljenu muziku, a do tada krenite da trčite i menjate sebe nabolje, uz pravog savetnika i ličnog trenera ne samo za trčanje, nego i za neki od još 100 sportova, koje Huawei Watch GT 2e meri.

Da li se vi već bavite trčanjem i na koji način?

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi