YouTube kao zamene za TORENTE? Pogledajte ovo! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube kao zamene za TORENTE? Pogledajte ovo!

Evropski sud presudio u korist YouTube mreže i pirata, koji filmove stavljaju na tu mrežu. Evo o čemu se radi.

  Izvor: YouTube/MONDO portal.

YouTube mreža, čiji je vlasnik kompanija Google, nije u obavezi da preda elektronske ili IP adrese korisnika, koji na ovaj veb sajt nelegalno postave film i time prekrše autorska prava, saopštio je Sud pravde EU.

Najviši sud u EU napomenuo je da mora postojati ravnoteža između zaštite ličnih podataka i autorskih prava.

Možda će vas zanimati:

Slučaj se našao pred sudom u Luksemburgu nakon što je jedan sud u Nemačkoj zatražio preporuku u vezi sa time šta video platforme moraju da urade u borbi protiv filmske piraterije. Povod je bio slučaj u vezi sa nemačkim filmskim distributerom Konstantin film ferlajh.

Ova kompanija zatražila je od YouTube mreže i od kompanije Google da joj dostave elektronske adrese, telefonske brojeve i IP adrese korisnika koji su 2013. i 2014. godine nelegalno postavili na YouTube filmove Mrak film 5 i Parker.

Google i YouTube su odbili da to učine, pa je Konstantin film predao slučaj sudu, koji je presudio u korist pomenutih kompanija i samim tim zaštitio pirate, koji su učinili to delo. Ovo ne znači da će YouTube tolerisati objavljivanje sadržaja, koji krše autorska prava i gasiće naloge, koji se budu bavili takvim stvarima. Ipak, jasna je zabrinutost držalaca autorskih prava da bi ovakvo rešenje moglo da poveća broj nelegalno objavljenih sadržaja na YouTube mreži i da ih od gašenja takvih kanala deli samo YouTube sposobnost da to učini i da reaguje pravovremeno, prenele su svetske novinske agencije

Tražite li vi piratske sadržaje na YouTube mreži?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA