Opcija kojom će novi Android pobediti iPhone (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opcija kojom će novi Android pobediti iPhone (VIDEO)

Android je upravo dobio novu opciju, koja će mu omogućiti da pretekne iOS i iPhone u jednoj ključnoj stvari - foto i video kameri!

  Izvor: MONDO / Vivo

Upravo je procurelo da će se Android 11 zvanično pojaviti u septembru.

Procurelo je i za kojih 10-ak uređaja, ali i za koje ne.

Možda će vas zanimati:

Ipak, poslednje ažuriranje Android 11 test softvera, koje je Google upravo završio otkrilo je jednu sasvim novu i neočekivanu opciju, koja će obradovati buduće korisnike. Naime, programeri, koji rade na usavršavanju Android 11 operativnog sistema i posebno njegovih ključnih opcija, rešili su da opreme njegov API novim, potencijalno zanimljivim svojstvom.

Budući telefoni na kojima bude instaliran Android 11, biće u prilici da koriste sve kamere istovremeno, dakle da snimaju i prenose video uživo preko neke od izabranih platformi tako da se on beleži sa obe strane uređaja - prednjim i zadnjim kamerama.

S obzirom na to da čak i jeftini telefoni danas dolaze sa dve, tri, četiri i više kamera korisnici će biti u prilici da spreda i pozadi izaberu baš onu kameru, kojom žele da snimaju video ili koje su najboljeg kvaliteta. To znači da ćete moći da birate makro kameru, kad želite nešto krupno da prikažete, da birate ultraširoku za ogromne kadrove ili primarnu, kao do sada. Osim toga, navodno biće moguće podesiti i željenu kombinaciju kamera, kojima se snima za automatsko prebacivanje s jedne na drugu.

Naravno, sve vreme će biti aktivna i prednja kamera, a ovakav način korišćenja kamera bio je dostupan samo kroz pojedini dodatan softver, koji uglavnom nije bio besplatan (ako želite da radi pouzdano i kvalitetno).

 Huawei P30 Dual View video, Huawei P30 Pro Dual View video, Šta je Dual-View Video Huawei, Huawei P30 Lite Izvor: MONDO portal / Huawei

Ako ne možete da shvatite baš o čemu se ovde radi na Huawei kamerama postoji jedna slična opcija, koja omogućava da se širokougaona i primarna kamera koriste u istom videu. Tako jedan deo videa pokazuje krupan isečak kadra, dok drugi pokazuje sliku cele širine. Pogledajte kako to izgleda.

Da li ćete koristiti ovu novu Android 11 opciju?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA