Stigla SILIJA i druge nove opcije na P40 telefone (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigla SILIJA i druge nove opcije na P40 telefone (FOTO)

Digitalna pomoćnica stigla u Srbiju zajedno sa novim opcijama kamere, pretrage, sigurnosnim i bezbednosnim unapređenjima.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Ako u Srbiji i regionu koristite Huawei P40 i Huawei P40 Pro telefone imamo lepe vesti.

I kod nas je stiglo ažuriranje softvera, koje dodaje nove opcije na ove telefone.

Možda će vas zanimati:

Na Huawei P40 Pro telefonima učitava se ažuriranje oznake 10.1.0.131 (C432EBR4P1), koje nasleđuje nedavno ažuriranje oznake 10.1.0.131, koje je donelo HUAWEI Assistant opciju u prvom izdanju.

Huawei Assistant zove se Celia (Silija) i u Srbiji trenutno ima pet test opcija:

  • AI Lens (skener kodova, instant prevod kamerom, kupovinu kroz objektiv kamere, brojač kalorija putem kamere, identifikovanje objekata preko kamere)
  • AI Touch (zadržite dva prsta preko objekta na ekranu da biste ga automatski pretražili, identifikovali i kupili)
  • AI Tips (početni ekran s leve strane u kojem se nalaze vesti za berze, letove i putovanja, sportski rezultati, vreme, dužina trajanja korišćenja aplikacija, odabrane vesti po interesu korisnika, upotreba podataka mobilne i Wi-Fi mreže)
  • AI Search (brza pretraga beležaka, datoteka, e-mail poruka, kalendar unosa, kontakata, optimizatora funkcija i menija podešavanja za bilo koji unos) i
  • TODAY ekran (sadrži Squid aplikaciju sa odabranim vestima, koje zanimaju korisnika telefona).

Celia se aktivira nakon komande “Hey, Celia“, nakon čega se izgovara komanda, pomoću kojih se glasom upravlja telefonom - prognoza vremena, aktivacija pojedinih opcija, pozivanje bez dodira telefona, prevod, zakazivanje sastanka, slanje mejla i druge. Sve ove opcije dostupne su i u Srbiji, ali na engleskom jeziku trenutno.

Huawei Hey Celia glasovni asistent video (MobIT)
Izvor: HuaweiBlog

Pored Celia Assistant glasovnog asistenta u Srbiji je dostupno i ažuriranje, koje unapređuje kvalitet kamere.

Osim poboljšanja karakteristika boja, detalja i uopšte kvaliteta slike dodaje se nova opcija prozora u prozoru prilikom zumiranja iznad 15x, koja pokazuje koji deo kadra se zumira i vrlo je zgodna zbog podrhtavanja kadra tokom visokih vrednosti zuma tokom fotografisanja (zumiranje u video snimcima ide do 10x i ova opcija nije potrebna tokom snimanja).

Huawei P40 Pro po oceni DxO Mark tima ima ubedljivo najbolju kameru među mobilnim telefonima.

Najnovije ažuriranje ima čak 820 MB i pored pomenutih unapređenja integriše i zanimljivu opciju Petal Search. Novi način pretrage razvijen u kompaniji Huawei, zajedno sa kompanijom Microsoft integriše pretragu svih Android prodavnica, osim Google Play i omogućava instalaciju aplikacija direktno iz pretrage.

Takođe, Petal Search omogućava pretragu svega u telefonu - svih opcija i aplikacija, ali nudi i pretragu veba i lični prostor, u kojem se može pregledati lista pretraga, uključiti anonimna pretraga, pristupiti folderu sa preuzetim datotekama iodabrati jezik pretrage i uključiti bezbedna pretraga.

Petal pretraga je izašla iz BETA faze i više ne postoji kao samostalna aplikacija, nego je integrisana direktno u softver telefona, pa se može aktivirati i njen vidžet za početne ekrane i najbolji je način instalacije Android aplikacija za Huawei telefone, jer sadrži direktne linkove do aplikacija u verifikovanim Android prodavnicama (APKPure i druge).

Poslednja, ali ne i manje značajna karakteristika ovog ažuriranja je bezbednosno ažuriranje i primena sigurnosnih Android zakrpa na nivou 1. maja.

Da proverite dostupnost ažuriranja pratite putanju: Podešavanja >Sistem i ažuriranja >Ažuriranje softvera >Potraži ažuriranja.

Da li ste vi već dobili ažuriranje softvera?

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA