Počelo testiranje 6G mreža | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo testiranje 6G mreža

Jedna od najvećih kineskih kompanija aktivno radi na testiranju nove 6G mreže, koja će obuhvatati zemaljski i satelitski prenos signala.

  Izvor: MONDO portal.

U Kini je krajem novembra 2019. godine kompanija Huawei zvanično i prva na svetu počela razvoj 6G mreže, a krajem januara 2020. otkriveno je i koliko će 6G mreže biti brze u teoriji.

Danas, nepunih šest meseci kasnije na pragu smo testiranja 6G mreže, koja bi mogla da bude standard sledeće decenije, koja nam stiže.

Možda će vas zanimati:

Ovog puta su stručnjaci kineske kompanije Xiaomi ti, koji trenutno proučavaju tehnologije, koje će činiti osnovu 6G mreže. Generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja, ali je istakao da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u toj oblasti, ali Xiaomi ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora“, rekao je direktor kompanije, prenosi Sputnjik.

Pritom, Lej Đuen je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone, koji će podržavati mrežu pete generacije. Prema rečima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine Xiaomi će prestati da proizvodi pametne telefone, koji podržavaju samo 4G mrežu za kinesko tržište, pa kompanija trenutno pravi zalihe tih uređaja.

U narednim mesecima kompanija će se koncentrisati isključivo na razvoj 5G uređaja, razvoj satelitskog interneta i istraživanje 6G mreže. Lej Đuen je istakao da će uvođenje 5G mreže značajno poboljšati živote ljudi.

Istovremeno, predstavnici ruske državne korporacije Rosteh saopštili su da bi razvoj 5G mreže u Rusiji mogao kasniti nekoliko godina, ako državno finansiranje, koje je planirano za 2020. godinu, bude smanjeno za 50 odsto. U sličnim problemima su i 5G kompanije i operatori širom sveta, koji su svi pogođeni negativnim uticajem virusa korona.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA