KRAJ za SMS poruke, stižu 5G poruke! EVO zašto su BOLJE i šta ćemo sve moći | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ za SMS poruke, stižu 5G poruke! EVO zašto su BOLJE i šta ćemo sve moći

S dolaskom 5G mreža bićemo u mogućnosti da koristimo i novi tip tekstualnih poruka, koje će zameniti klasične SMS poruke.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Bez obzira na to što se mnogi opiru 5G mrežama i njihovom uvođenju, zbog navodne povezanosti sa lošim uticajem na zdravlje ljudi i okoline, 5G mreže već menjaju svakodnevicu ljudi, koji ih koriste.

Jedna od velikih promena je i ukidanje klasičnih SMS poruka.

Možda će vas zanimati:

Kina trenutno ima najveće 5G tržište na planeti, i na nekoliko nacionalnih 5G mreža aktivno je gotovo 15 miliona korisnika, a tri najveća operatora dogovorila su ukidanje SMS i MMS poruka i prelazak na tzv. 5G Messaging, odnosno nov sistem 5G Poruka.

5G poruke zajednički su projekat tri najveće mreže u Kini i trenutno su u test periodu na jugoistoku zemlje, uz napomenu da će sve tri mreže u celoj Kini uskoro preći na ovaj novi sistem dopisivanja. Osim što su inovativne i potpuno redefinišu slanje kratkih poruka (koje više ne moraju biti tako kratke, zapravo), GizmoChina objašnjava da će 5G poruke biti i personalizovane, odnosno svakom od korisnika, koji ih koristi prilagodiće se na lični način za tog korisnika.

Novi standard 5G poruka biće primenjen na celu zemlju, tako da će rešiti problem nekompatibilnosti između operatora, a zahvaljujući podršci za čet botove i praktično neograničenoj dužini poruka, koje će moći da sadrže i svu popularnu multimediju potrebe za dodatnim aplikacijama neće biti. 5G poruke će biti nezavisne od internet mreže, ali će slanjem uz internet konekciju moći da budu bogatije tj. da sadrže više multimedije. Smajliji se, naravno podrazumevaju i to iz svih delova sveta, bez obzira na kodiranje ili neka druga ograničenja.

5G poruke su trenutno primenjive samo u Kini, ali će taj model moći da prihvate i druge zemlje, koje žele na isti način da unifikuju komunikaciju između svih operatora na jednom tržištu.

Da li biste uskoro voleli da koristite 5G poruke i kod nas?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA