DOKAZANO: Bili ste u zabludi, 5G NE ŠTETI ljudskom zdravlju! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOKAZANO: Bili ste u zabludi, 5G NE ŠTETI ljudskom zdravlju!

Poslednja istraživanja pokazuju da 5G ne šteti ljudskom zdravlju.

  Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Iako je Jelena Đoković ničim izazvana nagovestila drugačije, a time dala na značaju teoretičarima zavere, 5G je bezbedan, poruka je eksperata iz te oblasti.

Ovo dodatno pobija aktuelnu teoriju zavere da je virus korona izazvao upravo - 5G!

Možda će vas zanimati:

5G je bezbedan, tvrdi međunarodno telo zaduženo za postavljanje ograničenja izlaganja radijaciji, koje je svoje savetodavne smernice ažuriralo prvi put posle više od 20 godina. International Commission on Non‐Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) naučno telo sa sedištem u Nemačkoj, koje procenjuje zdravstvene rizike radio-emisija, pozvala je na nove smernice za milimetarski talas 5G, najfrekventniju verziju telekomunikacionog standarda.

Ali u praksi, taj oblik 5G, koji se koristi u SAD i dolazi u Evropu, i dalje ima nivo zračenja znatno ispod novog maksimuma. Dr Erik van Rongen, predsedavajući ICNIRP-a, rekao je: “Znamo da su delovi zajednice zabrinuti za sigurnost 5G i nadamo se da će ažurirane smernice pomoći da se ljudi smire. Smernice su razvijene nakon detaljnog pregleda sve relevantne naučne literature, naučnih radionica i opsežnog procesa javnih konsultacija. One pružaju zaštitu od svih naučno utemeljenih štetnih uticaja na zdravlje usled izlaganja [elektromagnetnom polju] u rasponu od 100 kHz do 300 GHz“, rekao je dr van Rangen.

Ipak, milimetarski 5G i druge radio-difuzne veze iznad opsega do 6 GHznisu bile predviđene 1998. godine“, izjavio je dr Džek Rovlei, stariji direktor za istraživanje i održivost GSMA, industrijskog tela za operatore mobilne mreže.

Veće frekvencije različito utiču na organsko tkivo, rasipajući više energije na površini i prodirući manje, što znači da novi standardi obavljaju merenja kroz manji presek i posebno obraćaju pažnju na snagu, koju telo apsorbuje, a ne jednostavnom izlaganju. “Najvažnija stvar je da osnovna procena zdravstvenog rizika nije promenjena“, rekao je Rovlei. "Granice koje smo imali 1998. godine i dalje su važeće".

U praksi se verovatno neće prekršiti ni stari ni novi limiti u konvencionalnom radu mreže mobilnih telefona. Izloženost baznih stanica dostiže oko 1 % maksimuma, rekao je Rovlei, dok je režim ispitivanja mobilnih telefona osigurao da, kad rade sa maksimalnom mogućom snagom, dostignu oko 50 % gornje granice. "Međutim, u našoj svakodnevnoj upotrebi veoma je sličan scenario izloženosti baznim stanicama - oko 1% maksimuma".

Slično je nedavno izjavila i profesorka Elektrotehničkog Fakulteta u Beogradu Irini Reljin, koja je otkrila da će u Srbiji 5G mreža biti aktivna najverovatnije od 2021. godine.

Uprkos nepostojanju opipljivih dokaza da je 5G, poput ranijih mobilnih standarda, bezbedan za javnost, velika zajednica skeptika strahuje da će prouzrokovati - ili već uzrokuje - zdravstvene probleme, uključujući, navodno, koronavirus.

Nema dokaza koji bi podržali vezu između to dvoje, zaključio je britanski The Guardian.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA