Istina o tome da li je 5G izazvao virus KORONA (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istina o tome da li je 5G izazvao virus KORONA (VIDEO)

Influenseri i Rusija povezali su virus korona sa 5G mrežom, ali da li su bili u pravu? Pokušaćemo da odgovorimo na to pitanje…

  Izvor: MONDO / Samsung

Jednakom brzinom, kojom se virus korona širi po svetu, šire se i teorije zavere o tome kako je virus nastao, šta ga je izazvalo i upravo imamo najluđu među njima!

Na internetu se iz nekoliko izvora pojavila teorija da je virus korona izazvao - 5G, na šta su čak ukazivali i pojedini čitaoci MONDA u svojim komentarima.

Možda će vas zanimati

Ovo je potpuno pogrešno“, navodi američki sajt CNet dodajući: “Radio talasi ne kreiraju viruse, što je uzrok COVID-19“. Za početak, s ovim se slaže i nedavno završena sedmogodišnja studija o uticaju 5G mreže na zdravlje, koja nije našla vezu 5G tehnologije i narušavanja zdravlja čoveka, objavio je američki sajt MSN.

Ali, krenimo od početka…

Povezanost 5G mreže ili tehnologije i virusa korona došla je od neinformisanih pojedinaca na internetu, prvenstveno društvenim mrežama, koji su pokušali da povežu stvari, koje nikako ne mogu biti dovedene u vezu. Nažalost, društvene mreže su još jednom pokazale moć manipulacije i čak i ljude, koji inače nisu podložni teorijama zavere, zavele da pomisle da 5G zaista može biti “okidač“ nastanka ili bilo kakve veze sa virusom korona.

Virus korona pojavio se najverovatnije u decembru, na pijaci u Vuhanu, u Kini, a samo meseca dana ranije u toj zemlji pokrenute su 5G mreže u mnogim mestima (na početku 5G rada u Kini je odmah bilo oko 10 miliona korisnika 5G mreža). Nekima je to bilo dovoljno da povežu 5G i virus, odnosno da konstruišu neistinitu priču da je 5G izazvao virus korona.

Pre svega - nisu svi radio signali 5G mreže isti. Prva kategorija su tzv. sub-6 GHz, jer je spektar emitovanja ispod pomenute brojke i tzv. millimeter wave, koji su iznad 24 GHz (ime potiče od činjenice da se pojedinačne radio talasne dužine mogu meriti u milimetrima). Trenutno u Kini se koristi samo prva kategorija 5G mreža.

Odmah zatim treba istaći da, pošto smo raščistili s tim koju vrstu mreže Kina koristi, da smo svi širom sveta već godinama izloženi radio talasima u tom spektru, a podsećamo sve da i kod kuće sad najčešće koristimo Wi-Fi rutere podešene na 5 GHz frekvenciju, što bi značilo da je virus korona mogao da se razvije bilo kad i bilo gde već godinama - ali, nije! Čak su i sada svuda u svetu korišćene 4G mreže vrlo blizu onoga što je sub-6 GHz.

Dakle, da su radio talasi ove kategorije u stanju da izazovu bilo kakve metabiličke mutacije ili makar promene, osetili bismo ih ne samo mi, nego i biljni i životinjski svet oko nas već odavno.

Studije, koje se još uvek sprovode pod nadzorom SZO (Svetske zdravstvene organizacije) dosad nisu dokazale da nejonizirajuće zračenje, kojem smo svakodnevno izloženi (TV signal, mobilni telefoni, pa i tradicionalni radio signal itd.) izaziva bilo kakve loše posledice po zdravlje ljudi, životinja i ekosistema u kojem živimo.

Nejonizirajuće zračenje je ono, koje ne izaziva promene na ćelijskom nivou, kao što to mogu da iniciraju X-zraci ili neki teži oblici zračenja, ako ste im izloženi u dovoljno dugom periodu vremena.

Istina, s druge strane SZO i druge naučne i medicinske ustanove ne odbacuju tvrdnju da nejonizirajuće zračenje ima nekog uticaja na ljudsko zdravlje, ali za potvrdu toga potrebno je još vremena, jer mora da prođe određeno vreme da bi se promene uočile, ispitale i naučno ne samo dokazale, nego i objasnile.

Neproverene priče influensera i uticaj Rusije

Keri Hilson, američka pevačica, koju prati gotovo pet miliona ljudi, na svom Twitter nalogu objavila je seriju tvitova u kojima je neosnovano dovela u vezu 5G zračenje sa koronavirusom. Ona je napisala kako je 5G mreža lansirana u Kini 1. novembra i da su ljudi zbog nje padali mrtvi na ulicama. CNet je ovu priču demantovao serijom dokaza.

Nekoliko velikih Facebook 5G grupa, nekoliko Instagram i YouTube poznatih ličnosti pisali su slične stvari i dovodili u vezu umiranje ljudi, razvoj virusa korona i početak rada 5G mreže u Kini potpuno bez dokaza, a da pri tome niti su svoje nestručne i ničim potkrepljene stavove još uvek uklonili, zbog čega ih i ne linkujemo, jer su - lažni!

Ovom temom na pomalo senzacionalistički način bavila se i ruska medijska kuća Russia Today, koja je u svom RT America programu nedavno emitovala "5G Wireless: A Dangerous 'Experiment on Humanity'" emisiju, koju je stručna javnost u SAD ocenila kao neosnovanu i malicioznu protiv uvođenja 5G mreže.

Kakav je vaš stav o ovome?

Mapa širenja korona virusa uživo, koju preporučujemo nalazi se na linku.

U Srbiji zvaničan sajt o COVID-19 virusu je podignut s prvim danima širenja korone, a ispravne i detaljne vesti o virusu i njegovom uticaju, prevenciji, zaštiti i lečenju pronaći ćete i na MONDU, u rubrici Koronavirus.

5G izaziva virus korona istina video (MobIT)
Izvor: Youtube/CBC News: The National

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA