Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+: AppGallery, MONSTRUOZNE kamere, rekordan ZUM | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+: AppGallery, MONSTRUOZNE kamere, rekordan ZUM

Pročitajte ovo pre svega:

Pročitajte ovo pre svega:

Predstavljamo vam Huawei P40 seriju, koja će u Srbiji biti u prodaji od aprila. Pogledajte koliko telefoni koštaju i šta nude, kao i kakav Android i aplikacije će koristiti.

 Izvor: MONDO / Huawei

Umesto da smo u Parizu, na Šanzelizeu, pa i na svetskoj premijeri novih Huawei modela u nekom starom velelpnom pariskom zdanju, evo nas “zarobljeni“, uostalom kao i svi vi, kod kuće i pratim0 premijeru jednog od najvažnijih telefona “iz fotelje“.

Huawei je, za razliku od konkurencije, koja je odložila premijere svojih modela, Apple i Xiaomi recimo, rešio da nastavi po protokolu sa svojom Huawei P40 serijom. Već smo upoznali Huawei P40 Lite telefon i detaljno vam predstavili AppGallery, koji će biti prodavnica aplikacija na tom uređaju i svim uređajima Huawei P40 serije.

Kako do aplikacija smo, takođe objavili, a nadamo se da će na premijeri makar dva nova Huawei P40 uređaja biti još dosta reči o novim aplikacijama u AppGallery ponudi.

Što se Huawei P40 svih nenajavljenih telefona tiče - imamo toliko toga što mislimo da znamo, pa se nećemo ovde ponavljati, imate sve linkove gore, odmah ispod naslova, jer smo pisali o svim mogućim i nemogućim modelima, koje bismo mogli da vidimo i o opcijama, koje bi mogli da imaju.

HUAWEI P40 premijera video (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile

Premijera uređaja održava se usred virusa korona, kad je Evropa praktično paralisana i u trenutku kad je prodaja smartfona na istorijskom minimumu s vrlo lošim prognozama i za budući period. Videćemo koliko će Huawei P40 moći da učini da se, zajedno sa drugim modelima, odupre ovom trendu i da se prodaja opet oživi u mesecima koji dolaze, kad se korona smiri.

Pišite nam o svojim utiscima i šta mislite o svemu ovome!

Mapa širenja korona virusa uživo, koju preporučujemo nalazi se na linku.

U Srbiji zvaničan sajt o COVID-19 virusu je podignut s prvim danima širenja korone, a ispravne i detaljne vesti o virusu i njegovom uticaju, prevenciji, zaštiti i lečenju pronaći ćete i na MONDU, u rubrici Koronavirus.

Autor Smart Life
15:54
Huawei P40 video (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile
15:35

HVALA VAM ŠTO STE BILI UZ NAS!

15:35

15:19

15:19

Cene Huawei P40 serije

Model Huawei P40 (8 / 128 GB) koštaće 799 evra od 7. aprila.

Model Huawei P40 Pro (8/256 GB) koštaće 999 evra od 7. aprila.

Model Huawei P40 Pro (8 / 512 GB) koštaće 1.399 evra od juna 2020.

15:17

Pogledajte nove opcija Huawei Watch GT2e sportskog sata:

15:15

15:15

Huawei je na P40 Series premijeri najavio i pametni zvučnik, koji će kasnije biti i AI zvučnik i kućni pomoćnik, nakon brze softverske nadogradnje, koja će uslediti nakon početka prodaje uređaja.

AI zvučnik je nazvan Sound X i nastao je u saradnji sa DEVIALET kompanijom.

15:13

15:13

Pre nego što nam otkrije cene svega, što mnogi s nestrpljenjem čekaju, Huawei nam je otkrio nove verzije pametnih satova za dame i muškarce, posebno sportiste, sa unapređenim funkcijama i novim praćenjem dodatnih sportova.

15:04

15:04

Sva tri modela imaju dodatke za gejming, koji dodaje dva polja na bok za bolje kontrole i omogućavaju lakše držanje telefona, uz bolje pozicioniranje palčeva na ekran.

Tu je i kućište od stakla i plastike za fotografisanje i snimanje pod vodom na dubini do 10 metara u trajanju do pola sata.

15:02

Što se tiče punjenja, telefoni P40 Pro i P40 Pro+ podržavaju 40 vati brzo punjenje, baterije su 4.200 mAh i podržavaju bežično punjenje do 27 vati, ali tolikom brzinom i pune druge uređaje.

Huawei P40 ima bateriju od 3.800 mAh, ali ne podržava bežično punjenje. Brzina punjenja je 22,5 vati na ovom modelu. Sva tri telefona dolaze sa najbržim punjačima dostupnim.

14:57

MeeTime je nova opcija, poput FaceTime opcije za kvalitetne video pozive između Huawei telefona. Ova opcija radi sa nizom Huawei proizvoda, uključujući aplikacije, pametne uređaje, dronove i druge stvari, koje Huawei ima u svom ekosistemu.

14:54

Omogućava unapređeno i olakšano korišćenje telefona, ali nismo sigurni da će Silija govoriti srpski, mada to nije isključeno, jer lokalna Huawei kancelarija to može lako da promeni ;)

14:54

Silija je AI pomoćnica kompanije Huawei, koja debituje na Huawei P40 seriji kroz unapređenu AI Life platformu.

14:54

ZDRAVO, SILIJA!

14:52

Multi-Windows opciju, koju podržavaju sva tri modela detaljno smo objasnili u Huawei Mate Xs prezentaciji, pa vas podsećamo da to pogledate obavezno, kako biste znali o čemu se tačno radi.

14:50

Huawei P40, P40 Pro i Huawei P40 Pro+ podržavaju Android 10 sa EMUI 10.1 EMUI korisničkim okruženjem (AOSP verzija softvera) sa AppGallery prodavnicom aplikacija.

14:49

Huawei P40 i druga dva telefona, kojih je sa Lite i Lite E modelima pet u seriji po prvi put, podržavaju Wi-Fi 6, koji smo već detaljno objasnili. Sva tri flagship modela podržavaju i Wi-Fi 6+.

14:47

Sva tri modela imaće Huawei Kirin 990 5G čip integrisan sa 5G modemom, što omogućava manju potrošnju energije, kao i brži rad.

Sva tri modela imaju Dual SIM podršku, ali imaju i eSIM karticu tj. podršku, koja je dostupna u Srbiji. Nano kartice su podržane za proširenje memorije.

14:43
 Huawei P40 kamere Izvor: MONDO / Marko Čavić

14:41

14:40

Video detalji dati su u tvitu kompanije, koji sledi, pogledajte ga.

14:40

Huawei je na sva tri telefona omogućio i snimanje MESECA! Da, to znači da je primenjena mogućnost zumiranja tzv. VIDEOGRAPHY modom do čak 100x što će vam omogućiti nov pogled na svet ili na Mesec, kao što je to Huawei odlučio da kaže.

14:40

VIDEO vas vodi do MESECA!

14:38

Konačno, Huawei P40 selfi kamere imaju AUTOFOKUS! To je jedino što je nedostajalo i Huawei je to omogućio ovog puta! IR tj. infrared senzor koristi se za bezbednije otključavanje i za bolje boke fotografije i portrete - za bolje odvajanje pozadine od lica ili objekta fotografisanja.

14:37

14:37

Prednja kamera značajno unapređena

Ričard Ju naziva ovaj sistem kamera spreda najmoćnijim selfi kamerama na svetu.

Kamere snimaju 4K video, 4K selfi i omogućavaju bolji sistem za otključavanje. Kamere imaju tzv. Aware Screen sa asistencijom novog senzora, otuda i tako velik isečak u ekranima sva tri modela, koji omogućava sigurnije i brže otključavanje telefona i potvrde plaćanja i slično.

14:34

14:33

AI je toliko napredan da je u mogućnosti uspešno da otkloni refleksije i odraze, koje prepozna kao viša k u slikama - kad slikate nešto kroz staklo automobila ili u muzeju i slično. Ovo je samo jedna od mogućnosti novih AI opcija.

14:32

Unapređen je AI algoritam (mašinsko učenje i veštačka inteligencija), koji bira najbolji kadar tj. sliku od niza slika, koje se prave trenutak pre pritiska na okidač, tokom okidanja i trenutak nakon njega. Na taj način snima se gotovo ceo momenat i korisniku nudi AI izbor najboljih fotografija, koje može da odabere i sačuva.

14:29

Slike, koje je Huawei kompanija prikazala na premijeri su zaista zapanjujuće dobre, a kompanija nije propustila priliku da pokaže da su fotke daleko bolje, nego konkurentske u istom modu fotografisanja.

14:28

Huawei P40 Pro+ imaće neverovatni optički zum od 10x zadržavajući kvalitet slike bez gubitka detalja i svetla zahvaljujući većem senzoru. Digitalni zum ide do 100x, kao i Samsung Galaxy S20 Ultra, ali je hibridni zum kombinacije optike i softvera došao do čak 20x na P40 Pro+ modelu.

14:20

Pogledajte detalje o kamerama ispod:

14:20

Naš Huawei P40 Pro+ je čudovište sa kamerom - monstruozno jake kamere“, rekao je Ričard Ju opisujući najmoćniji Huawei P40 model.

14:18

Leica kamera za više detalja i kvaliteta

Kamera Huawei P40 imaće tri jedinice, Huawei P40 Pro četvorostruku, a Huawei P40 Pro+ imaće kameru od pet jedinica, sve izrađene u saradnji sa Leica kompanijom.

Kamere su zasnovane na tehnologiji RBYY, koju smo videli na Huawei P30 i Mate 30 seriji uređaja.

14:15
 Huawei P40 svi telefoni Izvor: MONDO / Huawei

14:15

Boje, koje će biti dostupne od tržišta do tržišta, u zavisnosti od odluka lokalnih kancelarija, prikazane su na slici - lepezi novih uređaja.

14:14

Sva tri modela su lakša i manja od konkurenata s istim ekranom. Imaju IP68 zaštitu od vode i prašine, a skeneri otiska prsta u ekranu su 30 procenata brži i još precizniji za munjevito otvaranje tj. otključavanje telefona i potvrdu identiteta.

14:13

14:13

Ivice oko ekrana ne samo sa strane, nego i gore i dole jedva da se vide i imaju najmanju površinu od svih na tržištu, što je Huawei pokazao upoređujući ih sa iPhone i Samsung konkurencijom. Ekrani su 6,58 inča za Huawei P40 Pro i P40 Pro+, dok je Huawei P40 dijagonale 6,1 inč.

Ekrani podržavaju osvežavanje od 90 Hz, OLED tipa su i imaju FHD+ rezoluciju.

14:11

Huawei to zove Quad-curve Overflow Display, koji je prekriven metalnim delom na sve četiri ivice, gde se nalazi ekran. To ne samo da bolje štiti ekran, nego i izgleda šik.

14:10

Huawei P40, P40 Pro i Huawei P40 Pro+ imaju isti dizajn, ali se razlikuju po kameri na poleđini. Model P40 Pro+ je izrađen od keramike na poleđini, druga dva od stakla, s tim da je prvi put primenjen pristup novom dizajnu.

14:08

14:04

Huawei P serija je vodeća serija smartfona u domenu fotografije. Sve je počelo od Huawei P9 uređaja, koji su prvi na svetu nastali u saradnji sa Leica kompanijom“, objavio je Ričard Ju, nabrajajući uspehe svih modela do Huawei P30 Pro modela.

14:03
 Ričard Ju, Huawei.
Ričard Ju, Huawei.
Izvor: MONDO / Marko Čavić

14:02

Direktor Huawei kompanije za ovaj deo poslovanja, Ričard Ju, ukazao je na velika dostignuća, koja je Huawei kompanija imala tokom 2019. godine i rekao da će 2020. biti još zanimljivija.

Zahvalio se svima - korisnicima, partnerima, operatorima i svima, koji su učinili da kompanija uradi sve što je uradila tokom 2019. godine uprkos poteškoćama.

14:01

Huawei ne štedi - prenos u Full HD pri 60 fps :D

13:57

13:09

Naravno, za sve, koji su pitali YouTube Vanced je dostupna i za sve druge marke telefona, ne samo Huawei. Važno je da imate Android i da omogućite instalaciju “sa strane“, ali i da preuzimate aplikaciju ISKLJUČIVO sa linka, koji smo mi naveli u prethodnoj objavi!

Vodite računa o tome odakle i kakve aplikacije instalirate. Uvek!

13:08

Za sve YouTube obožavaoce, takođe imamo lepu vest!

Aplikacija YouTube Vanced je jedna od TOP aplikacija za YouTube po oceni samih korisnika, a posebna je po tome što ne sadrži reklame, radi u pozadini i čak i kad je ekran telefona isključen. Praktično, imate YouTube Premium bez pretplate (ali nismo vam to mi rekli, naravno).

Kako da instalirate i koristite YouTube Vanced detaljno smo objasnili ranije.

13:06

Dok čekate da premijera počne pročitajte sve o Huawei Phone Clone aplikaciji.

13:03

Pre nego što počne premijera Huawei P40 uređaja i zvanično, podsećamo vas da će i na ovim telefonima biti omogućeno korišćenje svih vaših omiljenih aplikacija, uključujući Facebook, Instagram, WhatsApp, Google Maps i drugih. Sve to je moguće zahvaljujući Phone Clone aplikaciji.

13:03

Sve vaše aplikacije na novim Huawei telefonima

13:01

Poruka Huawei kompanije tokom promocije AppGallery prodavnice i nove P40 serije je Istraži više uz Huawei, a u trenutno situaciji poruka je ISTRAŽIV VIŠE UZ HUAWEI I #OstaniKodKuce !

12:49

Flagship linijom uređaja smatraju se modeli Huawei P40, Huawei P40 Pro i Huawei P40 Pro+, dok su Huawei P40 Lite i Huawei P40 Lite E namenjeni korisnicima, koji žele najbolji odnos cene i dobijenih specifikacija.

Kod ova dva cenovno povoljnija modela naglasak je stavljen na kameru i dobar dizajn, uz velik ekran i izdržljivu bateriju.

12:44

Upoznajte sa nama Huawei P40, Huawei P40 Pro i najnoviji Huawei P40 Pro+, što znači da će prvi put od kada postoji Huawei P serija u jednoj biti čak pet modela:

12:38

HUAWEI P40 premijera na MONDU!

Dobrodošli na našu blog-uživo premijeru novih Huawei P40 modela.

UKRATKO

  • Huawei P40 serija radi na Huawei Mobile Services i koristi AppGallery prodavnicu
  • Ranije su predstavljeni Huawei P40 Lite i Huawei P40 Lite E
  • Telefoni će u prodaji biti od aprila u celom svetu i Srbiji i regionu
učitaj još +

Ovo ne smete propustiti

Ovo ne smete propustiti

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA