Windows 10 na PREKO MILIJARDU uređaja, slede izmene i novi Start meni | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 na PREKO MILIJARDU uređaja, slede izmene i novi Start meni

Veliki plan kompanije Microsoft se ostvario - Windows 10 instaliran je na milijardu uređaja i kompanija je najavila novo poglavlje razvoja svog operativnog sistema.

  Izvor: MONDO portal/Paint

Microsoft je kao korporacija oduvek nastojao da proširi dostupnost svog operativnog sistema i da on bude instaliran na što više uređaja.

Dolaskom Windows 10 sistema objavljeni su i planovi da će do 2018. godine ovaj operativni sistem pokretati preko milijardu uređaja.

Možda će vas zanimati:

To se, ipak nije ostvarilo kad je planirano, već dve godine kasnije, ovog marta. Kompanija iz Redmonda je imala dosta dobru politiku širenja Windows 10 sistema, pošto je po samom pojavljivanju 2015. godine svim korisnicima starih sistema omogućen besplatni prelazak na “desetku”.

Taj prelazak nije išao brzinom kojom je planirano, za šta je mahom zaslužna privrženost korisnika za Windows 7 operativni sistem, zbog čega je brojka od milijardu uređaja dostignuta tek sada. Ovaj rezultat ne obuhvata samo računare i laptopove, već tu spadaju Xbox One i HoloLens uređaji, a ovaj operativni sistem će pokretati i najnoviju generaciju Microsoft konzole, Xbox Series X, koja će se pojaviti do kraja godine.

Windows 10 će nastaviti da raste kad je u pitanju broj korisnika, pošto mnoge kompanije i dalje tek trebaju da obave prelazak sa Windows 7 sistema. Windows 7 je ostao bez zvanične podrške kompanije i većina poslovnih korisnika i preduzeća moraće u dogledno vreme da SEDMICU menja ili DESETKOM ili nekim drugim rešenjem, a sumnjamo da će to drugo biti izbor većine.

Microsoft je slaveći dolazak Windows 10 OS-a na milijardu uređaja predstavio i kratak video u kojem se praktično potvrđuju promene Start menija, u kojem bi Live Tiles tj. pločice mogle biti zamenjene kontekstualnim menijima, sa više informacija, manje boja i više slika. Biće prisutan taman i svetao meni Start menija, što je isto novost.

Već smo detaljno pisali o novim Files, File Xplorer i drugim promenama, a više o svemu saznaćemo, ako zbog korone ne bude pomeranja, 30. marta na onlajn Microsoft konferenciji.

Kako se vama čine prikazane Windows 10 promene?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA