MAPA ŠIRENJA KORONE: Pogledajte kako virus napreduje u Srbiji i svetu u realnom vremenu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAPA ŠIRENJA KORONE: Pogledajte kako virus napreduje u Srbiji i svetu u realnom vremenu

Kancelarija za IT i eUpravu kreirala je mapu širenja virusa korona u Srbiji u realnom vremenu, dok je Microsoft kompanija napravila svoju mapu i za Srbiju, ali i za ostatak sveta.

  Izvor: MONDO / eUprava

Kancelarija za IT i eUpravu otvorila je podatke o koroni još na početku pandemije i učinila dostupnim statistiku o broju zaraženih virusom COVID-19 na teritoriji Republike Srbije u vidu interaktivne mape.

Dostupni su podaci o dnevnom i ukupnom broju zaraženih, broj osoba u samoizolaciji, kao i vizuelizaciju ovih podataka po opštinama i gradovima od trenutka kada je u Srbiji i zvanično zabeležen prvi slučaj oboljena COVID-19.

Možda će vas zanimati

Svi podaci mogu da se izvezu u .XLS i .CSV formatu za dalju obradu i vizuelizaciju.

Kancelarija za IT i eUpravu pozvala je građane da koriste ove podatke i da im se jave sa svojim rešenjima na [email protected] kontakt adresu.

MAPA ŠIRENJA KORONE U SVETU

S obzirom na to da se na internetu nalazi veliki broj lažnih mapa o širenju korona virusa i da je makar 50 procenata svih, zapravo - virus, Microsoft je rešio da ponudi svoje rešenje, koje je i legitimno i informativno.

Mapa širenja korona virusa u realnom vremenu nalazi se na Bing adresi i ne zahteva prijavljivanje, niti aktivnu lokaciju preko pregledača, a zemlja tj. region mogu se odabrati ručno.

Microsoft je, ipak pomalo nestručno ovu mapu nazvao Coronavirus Tracker, baš kao što je jedna od malicioznih Android aplikacija, na koju smo vas već upozorili, ali dobro, bitno je da je MSFT jedan od izvora kojem možete da verujete.

Mapa je pregledna i lako se navigira kroz nju, a interfejs je prilično prost.

Na mapi se nalaze informacije o ukupnom broju zaraženih u svetu, broju izlečenih i preminulih, kao i najvažnije vesti u vezi sa virusom korona. Ovi rezultati mogu da se aktiviraju i za svaku od država, koja je pogođena virusom, uključujući i Srbiju.

Prema podacima, koje smo zatekli u trenutku pisanja vesti, Coronavirus Tracker je ažuran, jer je za Srbiju prikazivao podatke, koji se poklapaju sa podacima Ministarstva zdravlja objavljenim na nacionalnom COVID-19 sajtu.

Ako želite da pratite širenje virusa u realnom vremenu i da istovremeno budete sigurni da ste bezbedni - ovo je mapa na koju možete da se oslonite.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA