Stigla upozorenja i velikih proizvođača telefona - ČISTITE UREĐAJE, LJUDI! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigla upozorenja i velikih proizvođača telefona - ČISTITE UREĐAJE, LJUDI!

Preventivno čišćenje telefona važno koliko i higijena ruku i lica!

  Izvor: MONDO / Apple

Već smo pisali o pravilnom čišćenju telefona, a u vreme brzog širenja koronavirusa to je još važnije i kompanije upozoravaju korisnike da je vreme da o tome misle.

Ako do sada niste redovno čistili svoje telefone - sad je trenutak da počnete!

Možda će vas zanimati:

Kompanija Samsung odavno ima objašnjenja u svojim uputstvima i na sajtovima o tome kako se pravilno čiste Galaxy telefoni, a sad je čak i kompanija Apple ažurirala svoja uputstva i ukazala na potrebu čišćenja telefona.

Apple je do sada savetovao čišćenje telefona samo vlažnom krpom, ali u promenjenim uputstvima od ponedeljka, 9. marta, kompanija ukazuje na potrebu čišćenja na drugačiji način.

S obzirom na to da je mobilni telefon jedna od najprljavijih stvari, koju dodirujemo svakodnevno i na to da koronavirus može da preživi na površinama do četiri sata, važno je da se, osim vlažnom krpom (ne natopljenom ili potpuno mokrom, naravno) čisti telefon tj. iPhone, nego i proizvodima za čišćenje - ali ne svim, razume se!

Proizvodi, koji sadrže 70-to procentni izopropil alkohol su OK, kao i vlažne maramice za dezinfekciju, koje NE SADRŽE abrazivna sredstva, aerosoli, izbeljivače i bilo kakve agresivne hemikalije.

Ne bi trebalo potapati telefon ni u kakvu tečnost, natapati ga mokrim stvarima (krpama) i treba paziti da tečnost ne uđe u otvore uređaja. Najbolje je, u svakom slučaju koristiti baš maramice za dezinfekciju, jednu po čišćenju, dva puta dnevno. Naravno, niko od velikih kompanija ne spominje direktno koronavirus, ali je jasno zašto su neke od kompanija tek sad promenile savete za čišćenje i pozvale na redovno čišćenje uređaja.

I to je to, mala stvar, na koju smo vas mi već upozorili, sad je materijalizovana i kroz uputstvo jednog od najvećeg proizvođača telefona. Naravno, čišćenje telefona neće vas u potpunosti zaštititi od koronavirusa, ali ćete podići nivo zaštite u svakom slučaju.

Dakle, čistite svoje uređaje svaki dan, ne samo telefone, nego i svoje okruženje - radno mesto, mesto na kojem koristite kompjuter, igrate igre, učite itd.

Koliko vi često čistite svoje uređaje?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi