6G MREŽA biće sumanuto brza, Kinezi otkrili i koliko! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6G MREŽA biće sumanuto brza, Kinezi otkrili i koliko!

Kinezi su opet na ivici tehnološkog buma razvojem 6G tehnologije, koja poprima konkretan oblik…

  Izvor: MONDO / Samsung

Dok se moderan svet svađa oko toga zrači li 5G i koliko je opasan po zdravlje, Kinezi ne prestaju da rade na novotarijama, koje ih uvode već u mreže sledeće generacije.

I ovog puta je Kina pretekla Amerikance, Šveđane i Fince, koji nisu uspeli da dostignu brzinu ulaganja i razvoja u 6G, koju ima Kina.

Možda će vas zanimati:

Kinezi su već javno objavili da su počeli sa razvojem 6G tehnologije, a sad imamo i prve konkretne podatke o tome dokle je taj razvoj stigao. U razvoj 6G mreža uključeno je Ministarstvo nauke i tehnologije Kine, koje veruje da će brzine 6G mreža biti oko OSAM HILJADA PUTA veće, nego što su sadašnje brzine 5G mreže.

Prevedeno u razumljiviji jezik, u brojke, 6G mreže trebalo bi da dostignu fascinantnu brzinu prenosa podataka od jednog terabajta po sekundi - 1 TB/s!

Ako znamo da se početni razvoj 5G mreže vršio tu negde, oko 2008. godine, a da je primena počela gotovo 11 godina kasnije, jasno je da ćemo i na nove 6G mreže čekati neko slično vreme. Ipak, u kineskom Ministarstvu već desetine naučnika rade na razvoju 6G tehnologije, koja se dovodi u vezu sa novim industrijskim standardom pre, nego kao komercijalna i potrošačka mreža.

Takođe, s obzirom na to da bi 5G mreža trebalo da donese potpuno nov sistem povezivanja sa Internet of Things, odnosno Internetom stvari i uređajima oko nas, jasno je da će 6G ponovo doneti novu platformu povezanih uređaja, samo još da otkrijemo - koju!

Ipak, lepo je znati da nas čeka bliska budućnost u kojoj ćemo kvalitetan 4K film, odnosno između 40 i 50 njih odjednom moći da preuzmemo u jednoj sekundi, zar ne?!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA