Novi TV režim slike stigao na prve televizore (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi TV režim slike stigao na prve televizore (VIDEO)

Korisnici nekih uređaja uskoro će moći da koriste potpuno novi TV mod, Filmmaker Mode.

  Izvor: MONDO / UHD Alliance / Filmmaker Mode

Ubrzo nakon što se pojavila epizoda Igre prestola “koju niko nije video“ najavljen je potpuno novi mod televizora bliske budućnosti - Filmmaker Mode.

Ovaj TV mod napravljen je sa željom da gledaoci vide filmski i uopšte bilo kakav snimljen materijal onako kako je režiser to zamislio, bez izmena zahvaćenih podešavanjima televizora kod svakog od tih korisnika.

Možda će vas zanimati:

CES 2020 sajam u Las Vegasu je bio pravo mesto da se Filmmaker Mode bliže predstavi, ali i da se najave prvi proizvođači, koji će ga tokom 2020. godine uvrstiti na svoje televizore. Među njima su LG, Panasonici Vizio, koji su najavili da će njihovi 4K i 8K modeli televizora imati Filmmaker Mode odmah po uključivanju TV uređaja, i to na svim njihovim TV uređajima pomenutih rezolucija.

S druge strane Samsung, TP Vision i Kaleidescape, takođe su potvrdili da će podržavati novi mod u 2020. godini, ali nisu dali jasnije informacije na kojim modelima i na koji način.

Nažalost, objašnjeno je da je novi mod i hardverska, ne samo softverska komponenta i da će biti aktivirana isključivo na novim TV uređajima i da neće moći da se aktivira na starim modelima putem softverskog ažuriranja ili na neki drugi način.

Sa idejom da dela sedme umetnosti ostanu što bliža originalnoj viziji samih filmadžija industrijska grupa UHD Alliance , u kojoj su gotovo svi proizvođači TV uređaja, koji nešto znače na tržištu, najavila je novi režim slike sredinom 2019. godine - Filmmaker mode.

Aktivirana, ova funkcija će automatski uklanjati bilo kakav motion smoothing (dodavanje veštačkih frejmova, kako bi se izbegla zamućenost dinamičnijeg tj. bržeg sadržaja). Takođe će prikazivati originalne boje i pravi odnos stranica, bez bilo kakvih izmena, koje bi mogao da primeni TV korisnika po svojim zadatim podešavanjima.

Jer, snimanje filma je ozbiljna stvar, onog dobrog još ozbiljnija, pa ima smisla da ga vidimo baš onako kako je autor to i zamislio, zar ne?!

Za Filmmaker Mode zauzeli su se Martin Skorseze, Džejms Kameron, Kristofer Nolan, Dž. Dž. Abrams, Ang Li, Pol Tomas Anderson i mnogi drugi reditelji, koje ćete prepoznati u videu, koji sledi.

Pratite Sajam u Las Vegasu sa nama, prateći naš CES 2020 tag na MONDO stranicama ili putem oznake #MobITCES2020 na društvenim mrežama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Filmmaker TV Mode
Izvor: UHD Alliance

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA