Kineska kompanija NEZAUSTAVLJIVA: Rekordan prihod uprkos crnoj listi, ALI… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineska kompanija NEZAUSTAVLJIVA: Rekordan prihod uprkos crnoj listi, ALI…

Prvi deo godine omogućio je kompaniji Huawei dvocifren rast, ali će 2020. godina biti izazovna i teška.

  Izvor: MONDO / Huawei

Godina na izmaku će izgleda za kineskog tehnološkog giganta Huawei-ja biti još jedna u nizu rekordnih, uprkos zabranama sa kojima se suočio u Sjedinjenim Državama i zemljama američkim saveznicima.

Ova kompanija je saopštila poslednjeg dana 2019. godine da će njen prihod za tu godinu verovatno zabeležiti skok od rekordnih 18 posto, javlja Rojters.

Možda će vas zanimati:

Huawei-jev predsedavajući direktor, koji je u rotaciji sa ostalim direktorima, Erik Su otkrio je u novogodišnjoj poruci da se ovogodišnji prihod kompanije procenjuje na 121 milijardu američkih dolara. Ipak, rekordan prihod se, kako je naveo, duguje poslovnim rezultatima ostvarenim u prvoj polovini 2019. godine, dok za nastupajuću 2020. predviđa da će biti "teška godina i da firma verovatno neće imati tako brz rast“.

Amerika je u maju stavila Huawei na "crnu listu" tvrdeći da oprema te kompanije predstavlja rizik po nacionalnu bezbednost jer, navodno, može da služi vlastima u Pekingu za špijuniranje, što je Huawei više puta kategorično negirao, a SAD nikad nisu pružile konkretan dokaz za svoje tvrdnje.

Vašington, takođe vrši pritisak na saveznike da ne koriste Huawei-jevu opremu za 5G mreže nove generacije, a na takve pozive SAD-a do sada su se odazvali samo Australija, Japan i Novi Zeland, dok je u Evropi to učinila samo Poljska.

Sve ostale zemlje će u manjoj ili većoj meri dozvoliti Huawei kompaniji da gradi i upravlja 5G mrežama, po istim uslovima, kao i svim drugim kompanijama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA