Apple uvodi satelitsku mrežu samo za iPhone: Bolje povezivanje, nove mape | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Apple uvodi satelitsku mrežu samo za iPhone: Bolje povezivanje, nove mape

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug
Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Apple razvija satelite za prenos podataka, koje će moći da koriste isključivo uređaji te kompanije, za povezivanje na mreže i preciznije lociranje i praćenje.

Kompanija Apple ima čitav jedan novi tim, koji radi na satelitskoj tehnologiji koju bi proizvođač iPhone uređaja mogao da koristi za prenos interneta direktno na svoje telefone, računare i druge uređaje, zaobilazeći bežične mreže, piše Bloomberg.

Kako navodi taj medij, Apple ima desetak inženjera iz oblasti vazduhoplovstva, satelitskog i antenskog dizajna, koji rade na projektu sa ciljem da u roku od pet godina primene njihove rezultate.

Možda će vas zanimati:

Rad na projektu je još u povoju i jasan pravac za upotreba satelita još nije definisan, objavila je agencija Tanjug.

Interesovanje za komunikacijske satelite i bežičnu tehnologiju nove generacije znači da je cilj te kompanije verovatno da se omogući prenos podataka na korisnikov uređaj ili povezivanje uređaja i bez tradicionalnih bežičnih mreža. Apple bi, takođe mogao da koristi satelite za preciznije praćenje lokacije svojih uređaja, omogućavajući poboljšane mape i nove funkcije. Ipak, nije jasno da li Apple namerava da sam razvija satelite, ali je odranije poznato da Amazon planira raspoređivanje više od 3.000 satelita u budućnosti.

Poslednjih meseci Apple je počeo da angažuje nove stručnjake za softver i hardver za ovaj tim, tražeći inženjere sa iskustvom u dizajniranju komponenti za komunikacionu opremu. Kompanija je, takođe zaposlila dodatne rukovodioce iz oblasti vazduhoplovne i bežične isporuke podataka.

Apple je znatno uvećao budžet za istraživanje i razvoj, potrošivši 16 milijardi dolara u fiskalnoj 2019. godini, odnosno 14 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Jedan od glavnih ciljeva kompanije jeste da što više tehnologije koje koristi sama i proizvede, pa je rad na satelitima možda, takođe deo tog koncepta.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

iPhone 11 Pro kamera (MobIT)
Izvor: Apple

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi