Apple uvodi satelitsku mrežu samo za iPhone: Bolje povezivanje, nove mape | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple uvodi satelitsku mrežu samo za iPhone: Bolje povezivanje, nove mape

Apple razvija satelite za prenos podataka, koje će moći da koriste isključivo uređaji te kompanije, za povezivanje na mreže i preciznije lociranje i praćenje.

  Izvor: MONDO / Apple

Kompanija Apple ima čitav jedan novi tim, koji radi na satelitskoj tehnologiji koju bi proizvođač iPhone uređaja mogao da koristi za prenos interneta direktno na svoje telefone, računare i druge uređaje, zaobilazeći bežične mreže, piše Bloomberg.

Kako navodi taj medij, Apple ima desetak inženjera iz oblasti vazduhoplovstva, satelitskog i antenskog dizajna, koji rade na projektu sa ciljem da u roku od pet godina primene njihove rezultate.

Možda će vas zanimati:

Rad na projektu je još u povoju i jasan pravac za upotreba satelita još nije definisan, objavila je agencija Tanjug.

Interesovanje za komunikacijske satelite i bežičnu tehnologiju nove generacije znači da je cilj te kompanije verovatno da se omogući prenos podataka na korisnikov uređaj ili povezivanje uređaja i bez tradicionalnih bežičnih mreža. Apple bi, takođe mogao da koristi satelite za preciznije praćenje lokacije svojih uređaja, omogućavajući poboljšane mape i nove funkcije. Ipak, nije jasno da li Apple namerava da sam razvija satelite, ali je odranije poznato da Amazon planira raspoređivanje više od 3.000 satelita u budućnosti.

Poslednjih meseci Apple je počeo da angažuje nove stručnjake za softver i hardver za ovaj tim, tražeći inženjere sa iskustvom u dizajniranju komponenti za komunikacionu opremu. Kompanija je, takođe zaposlila dodatne rukovodioce iz oblasti vazduhoplovne i bežične isporuke podataka.

Apple je znatno uvećao budžet za istraživanje i razvoj, potrošivši 16 milijardi dolara u fiskalnoj 2019. godini, odnosno 14 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Jedan od glavnih ciljeva kompanije jeste da što više tehnologije koje koristi sama i proizvede, pa je rad na satelitima možda, takođe deo tog koncepta.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

iPhone 11 Pro kamera (MobIT)
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA