Zvanično najbolja mobilna mreža u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično najbolja mobilna mreža u Srbiji

Najbolja mreža u Srbiji danas korisnicima omogućava usluge u najkvalitetnijoj mobilnoj mreži od kada postoji signal mobilne telefonije u našoj zemlji!

  Izvor: MONDO / Telekom Srbija

mts mobilna mreža proglašena je za najbolju na uporednom testiranju kvaliteta usluga, koje pružaju mobilni operatori u Srbiji, na osnovu sveobuhvatne analize (benchmarking), koju treću godinu zaredom sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL).

mts mobilna mreža osvojila je najviše bodova pojedinačno u svakom od segmenata, odnosno najbolje rezultate za govorni servis u velikim gradovima, malim gradovima i na putevima širom Srbije, kao i najbolje rezultate u prenosu podataka i mobilnom internetu, u pomenutim kategorijama, prema svim parametrima (Browsing, Data i YouTube).

Možda će vas zanimati:

Ostvareni rezultat na testiranju, 85,06 od mogućih 100 bodova, predstavlja ujedno i najbolji rezultat ikad ostvaren u Srbiji, tako da mts korisnici danas uživaju u najkvalitetnijoj mobilnoj mreži od kada postoji signal mobilne telefonije u našoj zemlji.

Kako se navodi u izveštaju RATEL-a, mobilna mreža Telekoma Srbija imala je najbolji rezultat u benchmarking kampanji sprovedenoj 2019. godine, “zahvaljujući značajnom unapređenju kvaliteta svih usluga, u svim kategorijama“. U tom kontekstu, posebno je naglašena primena VoLTE usluge (prenos govora putem 4G mreže - Voice over LTE), čime je ostvarena prednost u odnosu na konkurenciju u tom segmentu.

Testiranje kvaliteta mobilnih mreža obuhvatilo je 47 gradova i 10.000 km puteva u Srbiji, na osnovu obavljenih više od  6.000 poziva i 3.500 sesija za svaku od usluga prenosa podataka u mreži svakog od operatora, na svim raspoloživim tehnologijama (2G, 3G, 4G).

Cilј benchmarking-a mobilnih mreža je objektivno uporedno testiranje kvaliteta usluga u mobilnim mrežama, gledano iz ugla korisnika, merenjem parametara kvaliteta (KPI, ključnih indikatora performansi). Benchmarking merenja izvršena su tokom oktobra i novembra 2019. godine u saradnji sa kompanijom Systemics PUB koja, kako se navodi, sprovodi takva merenja za potrebe regulatornih tela i operatora širom sveta.

Detaljan pregled rezultata dostupan je na MONDO MobIT stranici i na RATEL-ovom sajtu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA