Apple greškom ukinuo multitasking novim iPhone ažuriranjem, korisnici besni | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple greškom ukinuo multitasking novim iPhone ažuriranjem, korisnici besni

Greška u iOS 13.2 softveru korišćenje iPhone uređaja učinila frustrirajućim iskustvom mnogim korisnicima, koji na internetu ne kriju da su besni zbog toga.

  Izvor: MONDO / Apple

Ako koristite iPhone, koji je obuhvaćen novim iOS 13.2 ažuriranjem možda bi trebalo da sačekate i još neko vreme koristiti iOS 13.1 verziju softvera.

Greška, koju otkriva sve veći broj korisnika i koja se ne primećuje odmah nakon ažuriranja utiče na mogućnost rada u više aplikacija odjednom.

Možda će vas zanimati:

ZDNet smatra da bi ovo najverovatnije mogao biti bug, odnosno greška u softveru, ali da postoji i mogućnost da je Apple nešto sređivao u sistemu i onemogućio čuvanje podataka o otvorenim aplikacijama duže vremena, kako bi se oslobodilo što više RAM memorije.

Problem se pojavljuje na svim iPhone i čak iPad uređajima i manifestuje se ponovnim uključivanjem aplikacije, koju prethodno niste ugasili, samo ste je poslali u pozadinu. To znači da, recimo, ako otvorite Chrome ili Safari sa nekoliko sajtova i pređete na igru ili neku drugu aplikaciju, možda mejl, kad ponovo skočite na Chrome ili Safari - aplikacija će se učitati ispočetka, iako je niste fizički zatvorili, nego ste je uspavali zbog rada u drugoj aplikaciji.

ZDNet portal napominje da je donekle ova situacija za tolerisanje na iPhone uređajima, ali da je za svaku osudu na iPad tabletima, jer ih Apple reklamira kao zamenu za PC, a PC bez multitaskinga je najgora noćna mora.

Apple još uvek nije komentarisao ceo slučaj, ali se korisnici uveliko bune na raznim internet forumima, na stranicama Apple korisničke podrške i drugim mestima.

Da li vi imate problema nakon ažuriranja na iOS 13.2?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA