iPhone Boot ROM greška zabrinjava sve korisnike, evo prave istine o tome! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone Boot ROM greška zabrinjava sve korisnike, evo prave istine o tome!

Otkrivamo koliko je najnoviji Apple propust zaista opasan po stotine miliona korisnika iPhone uređaja i da li ona može da se iskoristi protiv njih.

  Izvor: Promo/MONDO portal.

iPhone Boot ROM greška, koju je kompanija Apple nenamerno napravila, daje izvesne maliciozne mogućnosti zlonamernim korisnicima, koje bi mogle da ugroze bezbednost korisnika iOS uređaja - iPhone ili iPod i još nekih.

Detaljno o iPhone Boot ROM grešci:

S obzirom na to da nam se javilo dosta korisnika, koji brinu zbog nedavno omogućenog jailbreak rešenja i propusta za sve iPhone uređaje od iPhone 4S naovamo, sve do iPhone XS Max modela, kontaktirali smo stručnjake u vezi sa ovim i raspitali se o tome koliko je zaista moguće da se izvede masivan napad na iPhone korisnike i kako bi to uopšte i moglo da se izvede.

Evo šta su nam odgovorili iz ruske kompanije za sajber bezbednost:

Još uvek nije najjasnije na koji način maliciozni korisnik bi mogao da bude u mogućnosti da iskoristi uočenu grešku za napad masivnih razmera. Ovo je još manje moguće zato što greška zahteva da fizički pristup uređaju i ciljan napad. U svakom slučaju, pojava jailbreak-a kao što je ovaj može se iskoristiti za povećanje broja softvera ili napad dizajniranog za uhođenje iOS uređaja tj. korisnika. Ovo ranije nije bilo moguće u tolikom obimu zbog nedostatka lako dostupnog i široko rasprostranjenog jailbreak rešenja na tržištu. Kako ovo nije više slučaj, savetujemo svim korisnicima iOS uređaja da naprave novu, jaku lozinku na svojim iOS uređajima - idealno bi bilo onu sa slovima, brojevima i drugim elementima jake lozinke“, rekao je Mihail Kuzin, bezbednosni istraživač u kompaniji Kaspersky za MONDO.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi