Pametni sat koji vam treba: Meri puls, stres, sve aktivnosti i kako spavate | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pametni sat koji vam treba: Meri puls, stres, sve aktivnosti i kako spavate

Nov dizajn, značajno poboljšane performanse i još duže trajanje baterije čine vaš novi sat inteligentnim pametnim partnerom na putu ka zdravom životu.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić
HUAWEI Watch GT 2 #ExploreMore (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile

Kompanija Huawei je u Minhenu, na svetskoj premijeri Mate 30 serije, predstavila i pametni sat Huawei Watch GT 2 - prvi sat ovog brenda sa 3D staklenim ekranom, čime je dobijen širi pregled, oslobođen ivica.

Nova generacija Huawei pametnih satova donosi više sportskih režima rada sa bogatijim programima, uz dodatak Bluetooth poziva i funkcije za kontrolu muzičkog plejera pri slušanju muzike, čime se unapređuju opcije za detaljno praćenje zdravlja, fizičke spreme i upravljanje podacima. Porodica Huawei Watch GT 2 satova se sastoji iz četiri različita dizajna, uključujući dve serije za oba pola, prečnika 42 mm.

Ovaj pametni sat će biti dostupan u Srbiji od oktobra meseca.

Korisnici su zavoleli prethodnu generaciju Huawei Watch GT satova zbog impresivne dužine trajanja baterije, koja ga je izdvajala od svakog drugog sata na tržištu - dve nedelje i duže!Huawei Watch GT 2 ide korak dalje, jer je opremljen Kirin A1 čipsetom kompanije Huawei, koji dodatno unapređuje trajanje baterije i performanse.

Kirin A1 čipset integriše Bluetooth jedinicu za obradu podataka, moćnu jedinicu za obradu audio podataka, procesor aplikacije za ultra nisku potrošnju energije i odvojenu jedinicu za upravljanje potrošnjom energije. Procesor aplikacije koristi Cortex-M7 procesor za postizanje ultra niske potrošnje energije od 10uA/MHz, što je znatno manje od proseka u industriji od 30uA/MHz. Savršena kombinacija odličnih performansi i efikasne potrošnje energije omogućava HUAWEI Watch GT 2 satu intenzivan rad uz još duže trajanje baterije - nekoliko dana duže!

Obe serije su značajno unapredile trajanje baterije u sportskom režimu rada sa GPS praćenjem. Serija od 46 mm ostvaruje trajanje baterije od 30 sati u sportskom režimu rada sa GPS praćenjem, dok serija od 42 mm dostiže 15 sati rada.

HUAWEI Watch GT 2 je takođe unapređen pomoću novog algoritma 2.0 za režim rada sa pametnom uštedom energije. U stanju je da inteligentno identifikuje aktivnosti korisnika u različitim situacijama, kao što su stajanje, nošenje sata i bavljenje sportom, i da prilagodi potrošnju energije za savršen balans između performansi i potrošnje energije. Tokom standardne dnevne potrošnje, izdržljivost se povećava za 20 % uz dvostruki režim Bluetooth pametne uštede energije. Trajanje baterije se produžava za 15 % tokom pametnog praćenja pulsa.

Unapređeni klasičan dizajn - sad za oba pola

Klasičan dizajn nikada ne izlazi iz mode. Nasleđujući klasični izgled prethodne generacije, HUAWEI Watch GT 2 dodatno ulepšava estetiku zahvaljujući dizajnu bez ivica i staklu preko celog ekrana. Sveobuhvatna 3D staklena površina omogućava širi izgled i bolji osećaj tokom upravljanja satom. Pozadina satova serije od 46 mm se odlikuje oblikovanjem sa nagibom i tehnikom obrade dragim kamenom zarad stvaranja 3D zaobljenog stakla.

Obrađena višestrukim procesima, zaobljena pozadina satova u seriji od 42 mm je debljine samo 9,4 mm i ukrašena je ekstremno tankim metalnim okvirom modernog izgleda.

Dizajniran putem koncepta “estetike graviranja", serija od 46 mm sata HUAWEI Watch GT 2 je takođe opremljena AMOLED HD ekranom, veličine 1,39 inča, osetljivim na dodir, sa rezolucijom displeja od 454 x 454 piksela, većim rasponom boja, koji je superiorniji u odnosu na LCD ekrane, čime se postiže punija boja i bolji kontrast. Dizajn ekrana je moderan i umetnički, pogodan za ljude, koji tragaju za lepšim stvarima u životu i prati jednostavnu filozofiju dizajna, koja je danas u modi.

Sveobuhvatno upravljanje podacima za vašu svakodnevnu brigu o zdravlju

Na polju inteligentnih nosivih uređaja, Huawei je posvećen pomaganju korisnicima da bolje vode računa o svom zdravlju. Koristeći prednosti naprednih inteligentnih algoritama, Huawei je lider u industriji, u oblasti brige o zdravlju.

Kad je reč o praćenju pulsa, HUAWEI Watch GT 2 pomaže u praćenju bradikardije i otkazivanja rada srca. Osim ako je uređaj u sportskom režimu rada,  korisnik će dobiti obaveštenje ako je puls iznad 100 ili ispod 50 otkucaja u minutu u periodu dužem od 10 minuta. Korisnici, takođe mogu da vide ove podatke u aplikaciji Huawei Sports and Health, putem koje možete da vodite računa o svom zdravlju u realnom vremenu.

Pored praćenja pulsa, još jedna stvar koja je korisnicima važna je praćenja sna. Loš kvalitet sna je za mnoge postao problem. HUAWEI TruSleep2.0 prati kvalitet sna, brzinu otkucaja srca u realnom vremenu, kvalitet disanja tokom spavanja i koristi analizu velike količine podataka za davanje ocene za kvalitet sna. Kombinuje Huawei AI tehnologiju, kako bi precizno analizirao probleme pri spavanju i nudi predloge za unapređenje sna, kao i personalizovane usluge i izveštaje, koji korisnicima pomažu da unaprede kvalitet sna.

HUAWEI Watch GT 2 je takođe opremljen HUAWEI TruRelaxtehnologijom, koja pomaže korisnicima da umanje količinu stresa tako što meri varijabilnost pulsa (HRV) i nudi povratne informacije o korisnikovom indeksu stresa. Pored toga, takođe ima upozorenje za neaktivnost, koje korisnika podseća da ustane i prošeta nakon određene količine vremena. U specijalnim prilikama, ovo upozorenje se može isključiti. Takođe možete da beležite broj koraka, koje napravite svakog dana, broj potrošenih kalorija i broj koliko puta ste ustali.

HUAWEI Watch GT 2 korisnicima nudi informacije o celodnevnim fizičkim aktivnostima koje im pomažu da razviju zdrave navike i životni stil.

Novo profesionalno praćenje sportskih aktivnosti

U sportskom režimu rada, HUAWEI Watch GT 2 je kompatibilan sa 15 sportova, uključujući osam sportova na otvorenom (trčanje, hodanje, penjanje, planinarenje, trčanje po stazama, biciklizam, vodeni sportovi i triatlon) i sedam u zatvorenom prostoru (hodanje, trčanje, biciklizam, bazen, slobodan trening, mašina za trčanje, mašina za veslanje).

Za ovih 15 sportova, sat omogućava sveobuhvatno praćenje oko 190 vrsta podataka. Sat pruža specijalnu analizu podataka pred trening za različite sportove, analizu snimanja podataka tokom vežbanja i profesionalni savet po završetku. To je kao da imate ličnog, inteligentnog trenera, koji će vaše vežbanje učiniti bezbednijim i boljim.

Ukoliko vežbate u teretani, idete na Less Milss programe ili kardio i funkcionalne treninge, sat će vam pomoći da pratite puls, vodite računa o broju vežbi, koraka i pokazaće vam grafikon potrošnje energije, rada srca i potrošenih kalorija na kraju. Takođe, videćete intenzitet treninga, u pet nivoa, sa objašnjenjem svakog od njih, kao i vreme oporavka do sledećeg treninga, u zavisnosti od toga na koji način ste odradili upravo završen trening.

Bogatije iskustvo korišćenja pametnog telefona

HUAWEI Watch GT 2 serija od 46 mm se može povezati sa Huawei mobilnim telefonom putem Bluetooth tehnologije i podržava Bluetooth pozive na razdaljini i do 150 metara. Sat takođe podržava funkciju adresara, tako da na satu možete da sačuvate kontakte prijatelja i da ih kasnije lako pronađete. Istovremeno, ovaj sat poseduje veliki kapacitet za čuvanje podataka, u koji može da stane i do 500 mp3 pesama.

Na zglobu sad imate priliku da nosite i kontrole muzičkog plejera, pa tako Deezer, Google Play Music, Amazon Premium ili neki drugi servis možete da koristite i preko komandi na ekranu telefona, bez potrebe da vadite telefon ili dodirujete slušalice.

Huawei Watch GT 2 je trenutno na detaljnom testu MONDO MobIT ekipe, pa nas možete kontaktirati u komentarima i na društvenim mrežama u vezi sa svim pitanjima, koja imate u vezi sa ovim izuzetnim satom, koji je dostupan u nekoliko boja i sa kaiševima od nekoliko vrsta materijala.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi