5G u sumanutoj brzini, na 370 kilometara na sat! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G u sumanutoj brzini, na 370 kilometara na sat! (FOTO, VIDEO)

Uz unapređenje 5G tehnologije napredovaće i mogućnosti za gledanje trkačkih programa, a virtuelna realnost i proširena realnost su samo neke od novih mogućnosti.

  Izvor: MONDO / Samsung

Samsung Electronics i SK Telecom, operator iz Južne Koreje, uspešno su demonstrirali na koji način 5G tehnologija može poboljšati doživljaj prilikom gledanja auto i moto trka. Demonstracija performansi je održana na trkačkoj stazi Korea International Circuit, uz pomoć Samsung Networks end-to-end 5G mmWave rešenja i 5G New Radio (NR) baznih stanica.

Koliko zrači 5G i gde je istina o svemu tome:

Dok se trkački automobil kretao brzinom od 210 km na čas, oprema je pokazivala stabilne performanse 5G uređaja u zoni staze prilikom live download-a, upload-a i primopredaje (handovers). Brzina download-a dostigla je 1 Gbps, demonstrirajući kapacitet za multi-gigabit download na 5G uređaju, koji se nalazi u trkačkom vozilu i koristeći frekvenciju od 200 MHz, u spektru od 28GHz.

Visoka brzina 5G tehnologije, neometana komunikacija i besprekorna primopredaja omogućavaju efektniji i bezbedniji prenos video materijala, ka i od automobila koji se kreću brzinom između 200 i 370 kilometara na čas. Ova tehnologija je, preko live broadcasting rešenja kompanije SK Telecom, pod nazivom T Live Caster 5G, omogućila kompanijama da u realnom vremenu koriste live video streaming opciju za prenos snimka iz različitih uglova i pozicija tokom trke.

Test je pokazao da tehnologija mmWave može da ostvari pun potencijal 5G mreže, kako bi doprinela pronalasku inovativnih načina korišćenja i novih poslovnih modela, kao što je poboljšano iskustvo prilikom gledanja trka. Na primer, putem 5Gwireless konekcije, kamere ugrađene u kokpit moći će da prenose live stream video iz trkačkih automobila, omogućavajući gledaocima da uživaju u pogledu iz perspektive vozača. Putem VR, AR i live streaming-a od 360 stepeni, fanovi trka osećaće se kao da se lično nalaze u automobilu.

U septembru 2017. godine, Samsung je u Koreji ostvario prvu svetsku primopredaju (handover) putem 5G mreže između vozila, koja su se kretala 190 i 205 kilometara na čas. Na osnovu ovog dostignuća, u saradnji sa globalnim operatorima kompanija je nastavila sa razvojem mogućnosti mreže kroz sveobuhvatnu seriju realnih testova pokretanih 5G tehnologijom, pomažući da se prevaziđu dosadašnje tehnološke granice.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

5G mmWave Mobility Test at High Speed
Izvor: SAMSUNG NETWORKS

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA