OČISTITE Instagram, učinite ga boljim! Zainteresovani? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OČISTITE Instagram, učinite ga boljim! Zainteresovani?

I Instagram u borbi protiv lažnih vesti.

  Izvor: Promo/Kaspersky Lab

Instagram je najavio uvođenje opcije, koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan i tako ga učine nevidljivim za druge korisnike. Iako se Instagram ne susreće sa toliko lažnih objava kao što je to slučaj sa društvenom mrežom Facebook, analitičari ističu da je možda i efikasniji u širenju lažnih informacija.

Iako objavljivanje lažnih informacija na Instagram mreži nije zabranjeno, njihovo označavanje prvi je korak, koji je Instagram poduzeo u borbi protiv lažnih vesti i neistinitih informacija, koje se šire društvenim mrežama. Baš kao što je to već dobro poznata praksa na Facebook-u, ubuduće će se takve informacije teže širiti i samim Instagramom.

Facebook je još u maju pokrenuo prepoznavanje fotografija na Instagram-u, kako bi se sadržaj koji je na Facebook-u označen kao lažan ili neistinit, automatski uklonio i sa Instagram mreže. Objave, koje algoritam prepozna kao lažne neće biti obrisane, već će biti uklonjene iz kategorije "Istraži" i neće se pojavljivati u rezultatima pretraživanja.

Prijavljivanje lažnih objava na Instagram sajtu i aplikaciji zasad će biti dostupno samo u SAD-u, a postepeno bi trebalo biti dostupno i u ostatku sveta.

Korisnici Instagram-a mnogo su aktivniji u lajkovanju, komentarisanju i deljenju sadržaja od korisnika Facebook društvene mreže, a faktografi, lica, koja utvrđuju verodostojnost objava, koji rade sa Facebook sistemom su skeptični i ne veruju da korisnici sami mogu efikasno da prepoznaju i prijave lažne objave.

MONDO MobIT je već pisao o tome kako da pijavite lažan sadržaj ili makar označite onaj za koji posumnjate da je lažan u posebnoj vesti. Stoga, pokušajte, pa demantujte faktografe!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi