Ugašen jedan od najpoznatijih internet foruma, 8chan | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugašen jedan od najpoznatijih internet foruma, 8chan

Nakon niza svakakvih ispada, koji su sve samo ne prihvatljivi, forum 8chan je isključen sa interneta.

  Izvor: MONDO / 8chan
 8chan forum ugasen Izvor: MONDO / 8chan

Veb servis kompanija Voxility zabranila je dalji rad sajtu i forumu 8chan, koji neki mediji nazivaju ekstremističkim, isključivši mu sve servere i svaki vid podrške, kao i Epik host kompaniji, koja je bila u vezi s tim forumom, a iznajmljivala je prostor od Voxility kompanije.

Epik host je počeo saradnju sa 8chan forumom danas, 5. avgusta, nakon što je kompanija Cloudflare, takođe otkazala svaku delatnost i pružanje usluga tom sajtu.

Cloudflare je odbio da nastavi saradnju sa forumom 8chan, poznatim po različitim ekstremnim ispadima i raspirivanju “hejta“, kako se to danas popularno kaže na internetu, među kojima je najnoviji u vezi sa masovnim ubistvima u pucnjavama u SAD. Navodno, ova kompanija je otkrila da je jedan od ubica bio inspirisan sadržajem, koji je pronašao na 8chan forumu, objavila je kompanija i navela da je nakon toga pucnjava bila veličana i hvaljena na 8chan stranicama. Takođe, ova kompanija tvrdi da je našla dokaze, koji su ukazali na to da će ubica napraviti pokolj u El Pasu, a o tome postoje zapisi pre nego što je otišao da obavi krvavi pir, navodi se na sajtu pomenute kompanije.

Nažalost, ovo nije izolovan slučaj i na 8chan forumu pojavljivale su se objave o budućim tragedijama, kao što je bio onaj na Novom Zelandu, u džamijama. Slično je bilo i u masovnom ubistvu u sinagogi, u Kaliforniji, a nakon svih tih tragedija veličani su njeni počinioci i kritikovani oni, koji su ih osudili.

Sajt 8chan nedostupan je u ovom trenutku i njegova dalja sudbina je nepoznata.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi