Sony i LG se baš muče da prodaju telefone… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sony i LG se baš muče da prodaju telefone…

Najnoviji tromesečni izveštaji nisu dobri po celu smartfon industriju, ali posebno za japanskog i južnokorejskog proizvođača.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Reći ćemo vam ovo iz našeg ugla - videli smo sve najnovije Sony Xperia modele prethodne dve, tri serije na samim premijerama, kao i modele LG G i LG V serije i to su odlični telefoni, pa nam nije jasno zašto prodaja uporno ide slabo?! Da, moguće je da je slab marketing, ali mora biti nešto još - zašto korisnici ne žele da kupe Sony ili LG telefon?

To da korisnici neće da ih kupe ne tvrdimo mi, to su činjenice, koje dokazuju podaci o prodaji telefona od aprila do juna 2019. godine i oba proizvođača su podbacila.

U poređenju sa prošlom godinom u ovo vreme prodaja telefona sa Sony potpisom pala je za oko 30 odsto, dok je LG prodaja manja za tačno 21 procenat. LG smatra da je slaba tražnja za premijum 4G telefonima (sa time bi se složio i Samsung, jer je i njemu pala prodaja baš tih telefona) usporila i prodaju njihovih prvih 5G modela, ali i izuzetna konkurencija kineskih modela u pretrpanom središnjem segmentu tržišta. S druge strane Sony nije mnogo toga rekao, ali je smanjio očekivanu prodaju za milion komada tokom 2019. godine - sa pet na četiri miliona.

The Verge smatra da su krivi samo LG i Sony, jer nisu napravili dovoljno dobre telefone, posebno kad koštaju toliko koliko koštaju Xperia 1, LG V50 ThinQ ili LG G8 ThinQ.

Što se nas tiče, ostalo je da vidimo kako će se pokazati najnoviji LG pokušaj u visokoj klasi, koji će imati redukovane opcije, ali i cenu u odnosu na LG G8 ThinQ, a zvaće se LG G8S ThinQ. Nadamo se da će i Sony i LG uspeti da se vrate na pravi put što pre!

A vi nam recite - zašto kad kupujete telefon ne birate Sony ili LG?

Ili ih baš birate?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA