Telefon s ugrađenim RADAROM i čemu služi (VIDEO, FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefon s ugrađenim RADAROM i čemu služi (VIDEO, FOTO)

Bilo je pitanje vremena kad ćemo videti ovako nešto na mobilnim telefonima.

  Izvor: MONDO / Google

Za Google kompaniju u hardverskom biznisu ovo je presudan trenutak - ili će pogurati stvar kao nikad do sada i konačno se probiti na vrh ili ostati u proseku. Zbog toga je Google Pixel 4 linija jako važna za kompaniju, koja je dosad, bez obzira na sa trud u premijum liniji, prodala najviše telefona nižeg ranga tj. Google Pixel 3A, koji su najavljeni nedavno.

Pa, u skladu sa situacijom Google je osmislio novitete za Google Pixel 4 i Google Pixel 4 XL, a među njima je i nova tehnologija Motion Sense, koja će sadržati Project Soli čip, a koji koristi RADAR za detektovanje pokreta rukom blizu telefona.

Ovaj sistem biće korišćen i za sigurnije otključavanje telefona licem, bez obzira u kom položaju se telefon bude nalazio, pa kad vam zatreba da otključate telefon on može biti okrenut i naopako, ali će biti otključan. Sistem prepoznavanja lica će se koristiti i za potvrdu plaćanja telefonom, što bi trebalo da nas uveri da će bezbednost sistema biti neprevaziđena, a u skladu s tim će svi podaci biti čuvani u posebnom čipu u samom telefonu i neće biti deljeni sa Google kompanijom niti bilo kojom drugom.

Za ove funkcije Google Pixel 4 će koristiti mnogo senzora, među kojima su senzor dubine prostora, infrared i RGB senzore. Ovo znači da će otključavanje raditi u svim svetlosnim uslovima i uz mogućnost otključavanja licem u različitim uslovima - kad je lice čisto, mokro, kad je prekriveno naočarima ili kapom, delimično kosom i slično.

Motion Sense ostaje nedovoljno objašnjen ovog puta, ali jasno se vidi da će telefon registrovati pokrete rukom iznad ekrana i na taj način pokretati aplikacija, omogućiti njihovu kontrolu i druge opcije. Recimo, pesme ćete moći da puštate ponovo ili preskačete mašući iznad telefona ulevo ili udesno. Ekran, naravno ne mora da bude non-stop uključen da bi se tzv. Project Soli koristio. Tanušni radar sistem koristi se za otkrivanje i najmanjih pokreta, pa nas jako zanima kako ovaj sistem radi u pozadini i kako sve funkcioniše u praksi!

Za sada Google kaže da će Project Soli omogućiti ućutkavanje alarma, kontrolu video i muzičkog plejera i prihvatanje i utišavanje poziva, ali će vremenom biti dodato još funkcija.

Za sada je to sve što je Google zvanično otkrio o Google Pixel 4 i Google Pixel 4 XL uređajima - kako vam se sve ovo čini?!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Google Pixel 4 | (Don’t) hold the phone: new features coming to Pixel 4
Izvor: Made by Google

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA