iPhone je upravo postao NOVA PRETNJA svim konkurentima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone je upravo postao NOVA PRETNJA svim konkurentima

Istina je, Apple kupio deo Intel kompanije za proizvodnju modema za telefone!

  Izvor: Promo / Apple

Kompanija Apple ispunjava svoj dugo planirani cilj - da proizvodi gotovo sve komponente za svoj iPhone i time postaje još ozbiljnija pretnja za svu konkurenciju na smartfon tržištu, jer uz ogromnu količinu novca, kojom raspolaže u domenu za istraživanja i razvoj, ogromnu ekspertizu za dobro uklapanje softvera i hardvera ne sumnjamo da će od jedinice za modeme i 5G razvoj napraviti čudo.

Tako misle i svetski IT mediji, pa Mashable tvrdi da će potpunom kontrolom pravljenja unutrašnjih komponenti, posebno čipova, grafike i sad modema Apple poboljšati iPhone na dosad neočekivane i nemoguće načine. The Verge je sličnog mišljenja, a sve više svetskih medija piše o sličnim stavovima, dok akcije kompanije već reaguju i skaču.

Apple je za preuzimanje smartfon modem biznisa od Intel kompanije platio milijardu dolara, sa kojim će dobiti i neverovatno veliku bazu patenata od preko 17.000! U Apple će preći i oko 2.000 zaposlenih iz Intel kompanije, koji će raditi na razvoju boljeg i bržeg iPhone uređaja.

Prvi Apple proizvedeni modemi pojaviće se u prvoj polovini 2020. godine i očekuje se da će oni omogućiti još brži iPhone i druge Apple uređaje, ali i duže trajanje baterije, uz veće prisustvo IoT tehnologija (internet stvari) i 5G servisa, napomenuo je i The Wall Street Journal. Više o prvim 5G iPhone uređajima već smo pisali, pa se podsetite tih stvari.

Posle preuzimanja, Intel će prestati sa proizvodnjom mrežne tehnologije za telefone, ali će nastaviti da proizvodi modeme za druge uređaje, kao što su laptopovi i autonomna vozila, prenosi američki dnevnik The New York Times.

U svakom slučaju to što je Apple kupio Intel-ovo modem odeljenje je velika stvar, koja će svakako pozitivno uticati na još brži i kompleksniji razvoj smartfon tržišta i jedva čekamo da vidimo šta će Apple sve da uradi i kako će na to konkurencija da uradi.

Pročitajte i ovo: Da, to su ovi iPhone uređajima, o kojima se priča!

Intel kompanija povukla se iz proizvodnje 5G čipova i modema kad je Apple kompanija sklopila dogovor o saradnji sa Qualcomm-om, nakon godina tužbi, zbog čega je taj biznis Intel-a postao neprofitabilan.

Verujemo da Qualcomm kompaniji nije svejedno…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA