Kako rešiti najveći problem zagađenja planete? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako rešiti najveći problem zagađenja planete?

Otvoren poziv učesnicima iz Srbije da se prijave na The Business Booster, događaj na kojem će stručnjaci tražiti rešenje za najveći ekološki izazov.

  Izvor: Mondo/Mario Milojević

Događaj posvećen inovacijama sa fokusom na smanjenje efekta staklene bašte biće održan u Parizu u oktobru.

Najveći svetski stručnjaci okupiće se početkom oktobra u Parizu kako bi pronašli rešenje za najveći izazov sa kojim se trenutno suočava čovečanstvo - smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte. Među njima su dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Erik Stark Maskin, francuski ministar za ekologiju Fransoa de Ruži, prva žena koja je postala predsednica Irske i bivša specijalna izaslanica UN za klimatske promene Meri Robinson i mnogi drugi.

The Business Booster, koji sedmi put organizuje InnoEnergy, najveći evropski pokretač inovacija u oblasti održive energije. Očekuje se da ovogodišnji TBB, za koga su prijave u toku, okupi oko 800 učesnika iz više od 40 zemalja. Noseća tema događaja na kome će biti predstavljeno 150 najsavremenijih inovacija je kako promene u oblasti energetske tranzicije približiti ljudima.

Startapi, kompanije, investitori i državne institucije iz Srbije imaju priliku da se prijave za učešće i umreže sa najvažnijim "igračima" iz ove oblasti! Prijave za događaj su otvorene!

S obzirom na to da se države sve više usmeravaju na korišćenje održive energije, neophodno je potrošače i njihove potrebe postaviti na prvo mesto kako bi se ta tranzicija uspešno izvršila.

"Business Booster je katalizator za inovacije u energetskom sektoru. Ljudi iz celog sveta dolaze na ovaj događaj kako bi zajednički radili na rešavanju ovog izazova. Iako su tehnološka inovacija i regulacija ključne, takođe su od velike važnosti kreativnost i raznolikost, kao i poštovanje uloge potrošača u prilagođavanju novim okolnostima sa ciljem uspešne energetske tranzicije. Upravo tu ulogu stavljamo u srce našeg ovogodišnjeg događaja", izjavio je Dijego Pavija, izvršni direktor EIT InnoEnergy.

EIT InnoEnergy je innovacioni pokretač za održivu energiju širom Evrope.

InnoEnergy podržava i investira u inovacije u svim stadijumima – od učionice do potrošača. Sa našom mrežom partnera, stvaramo kontakte širom Evrope, spajajući investitore i industriju, diplomce i poslodavce, istraživače i preduzetnike, firme i tržišta. Posluje u oblasti obrazovanja, inovacionih projekata i usluga poslovnog kreairanja u cilju podrške preduzetnicima startapima koji špire evropski energetski ekosistem svojom inovativnom ponudom. Spajanje ovih disciplina maksimizuje uticaj svake pojedinačno, ubrzavajući razvoj rešenja spremnih za tržište, stvarajući plodno okruženje u kojem možemo prodavati inovativne rezultate našeg rada.

InnoEnergy je osnovan 2010. godine i podržan je od strane Evropskog Instituta za Inovacije i Tehnologiju.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA