Srpski eInspektor oduševio Evropu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski eInspektor oduševio Evropu

eInspektor u tri najbolje inovativne inicijative na skupu lidera Evrope u Londonu.

  Izvor: eUprava.rs

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu sa informacionim sistemom eInspektor našla se u tri najbolje inovativne inicijative na ovogodišnjem skupu lidera Evrope u Londonu na dodeli nagrada “Emerging Europe”.

Od ukupno 227 nominovanih projekata u 16 kategorija, Kancelarija za IT i eUpravu sa informacionim sistemom eInspektor plasirala se u 10 najboljih inovativnih inicijativa godine, a 28. juna u Londonu postigla je veliki uspeh, jer je proglašena za jednu od tri najbolje u kategoriji inovativna inicijativa godine.

U ovoj kategoriji našle su se kompanije i organizacijama koje su implementirale inovativne prakse i tehnologije u svojim proizvodima, uslugama ili procesima, što je rezultiralo značajnim poboljšanjem efikasnosti u radu.

Informacioni sistem eInspektor ima za cilj da informatizuje rad sve 43 inspekcijske službe u Republici Srbiji. Uvođenjem ovog sistema obezbeđuje se bolja koordinacija između inspekcija, automatizacija rada inspekcijskih službi i bolja efikasnost nadzora, standardizuje se rad inspekcija i dostupnost podataka svim inspekcijama, a samim tim pojavljuje se i efekat smanjenja troškova za privredu.

Prve četiri pilot inspekcije u kojima radi 831 inspektor (Sanitarna inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspektorat za rad i Upravni inspektorat) su krenule sa korišćenjem ovog sistema još u januaru 2019. godine, a tokom jula meseca će se uključiti još 32 inspekcije.

Srpski eInspektor omogućava viši nivo efikasnosti inspekcijskog nadzora u Republici Srbiji sa svrhom postizanja većeg nivoa primene propisa uz minimalno “inspekcijsko opterećenje“ poslovnih subjekata i omogućavanje primene savremenih evropskih i svetskih koncepata i praksi inspekcijskog nadzora, navodi se u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA