iPhone se prodaje sve manje, još jedan crven kvartal | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone se prodaje sve manje, još jedan crven kvartal

Drugi kvartal zaredom će biti prodato manje iPhone telefona, nego što je to slučaj sa istim kvartalom prethodne godine.

  Izvor: Promo / Apple

Analitičari iz OTR Global i Vol strit kompanije predviđaju da će Apple imati loš i drugi fiskalni kvartal, posle velikog iznenađenja, kad je početkom godine stigla vest da je u vreme božićnih i novogodišnjih praznika opala prodaja mobilnih telefona te kompanije za oko 15 odsto, a time i prihodi.

Apple je tada umesto očekivanih 89-93 milijarde dolara zaradio "samo" 84 milijarde, što je rezultiralo i padom vrednosti akcija te kompanije za devet odsto, navodi portal SeeBiz. Analitičari predviđaju da će Apple na tržište ponovo isporučiti manji broj iPhone uređaja, ali nisu saglasni oko njihovog broja.

OTG Global, naime, prognozira isporuku između 37 i 42 miliona komada iPhone telefona tokom drugog fiskalnog kvartala, dok je Vol strit optimističniji i predviđa isporuku 40 do 45 miliona.

Apple je uveo praksu da više ne objavljuje broj isporučenih mobilnih telefona, već samo prihode od njihove prodaje, a razlog je očigledan - sve manje prodatih iPhone-a.

Manju prodaju, međutim, delimično rešavaju više cene, tako da Apple prognozira da će u drugom fiskalnom kvartalu zaraditi između 55 i 58 milijardi dolara, uz maržu od 37 do 38 odsto.

Da li će glavni izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk ponovno morati da šalje posebna pisma akcionarima, kao što je to morao posle prazničnog pada prihoda, znaće se 30. aprila kad kompanija objavi i službeni izveštaj u vezi sa ostvarenim prihodima tokom drugog fiskalnog kvartala, preneo je Tanjug.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA