Brži Wi-Fi je stigao! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brži Wi-Fi je stigao!

Wi-Fi 6, odnosno novi Wi-Fi standard je živ, još samo da sačekamo i prve uređaje, koji će ga koristiti.

  Izvor: Promo / Wi-Fi Alliance

Wi-Fi standard je spreman za novu smenu generacija, a velike promene se dešavaju otprilike na svakih pet godina ili čak više. Novi Wi-Fi standard je debitovao u mnogim uređajima predstavljenim na CES 2019 sajmu u Las Vegasu, koji je pokazao da ćemo, ipak morati još neko vreme da sačekamo na masovniju upotrebu Wi-Fi-ja 6.

U ponudi je viđeno dosta Wi-Fi rutera novog standarda, ali nijedan telefon ili svakodnevni gedžet sa podrškom za isti. Istina je da smo spazili laptop računare, koji podržavaju Wi-Fi 6, ali to je svakako nedovoljno da napravi bum na početku.

Wi-Fi 6 je osmišljen i spakovan tako da omogući manju potrošnju energije baterije, sposoban je da prenosi više informacija i istovremeno se povezuje sa više ljudi. Novi standard ne znači nužno i veću brzinu u svim okruženjima, ali svakako obezbeđuje kvalitetniju vezu, posebno u okruženju u kojem postoji više veza, koje bi mogle da smetaju i stvaraju prekide prenosa podataka ili konekcije.

Ovaj Wi-Fi standard je razvijan nekoliko godina, ali će 2019. godina biti tačka preokreta, kad bi Wi-Fi 6 trebalo da bude masovno prihvaćen, implementiran i korišćen.

Evo kako je tekao i razvoj Wi-Fi standarda i kako se klasifikuje po novom imenu, od prvog do upravo najavljenog: Wi-Fi 1: 802.11b (1999), Wi-Fi 2: 802.11a (1999), Wi-Fi 3: 802.11g (2003), Wi-Fi 4: 802.11n (2009) i Wi-Fi 5: 802.11ac (2014).

Svi detalji o Wi-Fi 6 standardu su u našoj ranijoj vesti.

Pratite CES 2019 zajedno sa nama na MobIT stranama s vestima iz LAS VEGASA i na društvenim mrežama prateći oznaku #MobITCES19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA