Virtuelna realnost dobija smisao i za obične korisnike | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Virtuelna realnost dobija smisao i za obične korisnike

Vive Reality System iznova osmišljava šta je moguće u virtuelnoj realnosti, uz nove VR uređaje, ali i bolji sadržaj.

  Izvor: MONDO portal / HTC / Mozilla

S obzirom na to da je virtuelna realnost zanimljiva sama po sebi, kao nešto novo i iskustvo, koje bi svako od nas voleo da doživi, iznenađujuće je koliko je vremena trebalo da konačno dođemo do konkretne ponude za tako nešto - na jednom mestu najzad imamo uređaj, koji će biti pristupačan svima, moći će da se poveže na svaki jači (gejming) PC i nudiće gomilu zabavnog i korisnog sadržaja.

HTC VIVE je najavio novi hardver, softver i ponudu sadržaja na CES 2019 sajmu u Las Vegasu, koji redefinišu način na koji se doživljava VR.

Zahvaljujući VIVE Pro Eye, novom setu sa ugrađenim unapređenjem u vidu praćenja očiju, vrhunsko VR iskustvo upravo je postalo još bolje. Pored toga, VIVEPORT, HTC-ova globalna prodavnica aplikacija za VR sadržaj, najavila je neograničeni pristup pretplati uz Viveport Infinity, tako da je sav najbolji sadržaj dostupan bilo kada.

HTC je, takođe otkrio programerski komplet za budući uređaj, VIVE COSMOS, koji je napravljen sa novim nivoom pristupačnosti i jednostavnosti korišćenja. Predstavljen istovremeno sa uređajem Cosmos, ‘Vive Reality System’ iznova osmišljava kako bi VR trebalo da izgleda u doba prostornog računarstva, uz nove načine za prikazivanje sadržaja i prenošenje korisnika između virtuelnih i realnih okruženja.

Ova poslednja unapređenja u premijum VR-u ne samo da pružaju tehnologiju i sadržaj koji su najbolji u klasi, već i teže da redefinišu način na koji se pristupa VR-u i na koji se doživljava, kako za potrošače, tako i za kompanije.

Major League Baseball (MLB) igra debitovala je na uređaju Vive Pro Eye na sajmu CES 2019. Praćenje očiju integrisano je u VR iskustvo “MLB Home Run Derby“, omogućavajući korisnicima potpunu kontrolu menija bez tradicionalnog kontrolera. Navijači mogu da iskuse novi Vive Pro Eye tokom 2019, ali nema podataka kad će i da li će biti dostupan u Srbiji.

HTC VIVE Cosmos

VIVE Cosmos je najnoviji VR uređaj, koji pruža apsolutnu udobnost i jednostavnost postavke i korišćenja - osiguravajući da korisnici mogu da pristupe svom virtuelnom svetu kad god je to potrebno. Bez potrebe za eksternom bazom, Vive Cosmos maksimalno iskorišćava fleksibilnost prostora za upotrebu, bilo kod kuće ili u pokretu i ima mogućnost da ga pokreće i tradicionalni igrački PC.

Predstavljanjem uređaja Cosmos, HTC teži da redefiniše kako se pristupa VR-u tako što nudi uređaj, koji je brz za postavku i za korišćenje i koji može da se ponese u nova igračka okruženja. Cosmos će biti prvi Vive uređaj koji će imati „Vive Reality System“, potpuno novo dizajnersko iskustvo za VR.

HTC će prvo obezbediti komplete za razvoj rešenja Vive Cosmos početkom 2019, a više detalja o dostupnosti i ceni biće objavljeno kasnije u toku godine.

 HTC Vive Firefox Reality VR Izvor: MONDO portal / HTC / Mozilla

Vive Reality System

Creative Labs tim kompanije HTC takođe je otkrio Vive Reality System (ViveRS), potpuno iznova osmišljen način da ljudi dožive virtuelni svet - obuhvatajući ukupno korisničko iskustvo, od trenutka kad se uređaj stavi na glavu, do toga kako se realizuje interakcija sa sadržajem.

Vive Reality System uključuje kako operativne tako i iskustvene elemente, koji imaju efekat na kompletan Vive portfolio proizvoda, a koji će prvo moći da se doživi na uređaju Vive Cosmos. Kao deo projekta, Vive je najavio dogovor sa kompanijom Mozilla za pokretanje prvog namenskog VR pregledača za Vive.

Pratite CES 2019 zajedno sa nama na MobIT stranama s vestima iz LAS VEGASA i na društvenim mrežama prateći oznaku #MobITCES19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

HTC VIVE - VIVE Cosmos Trailer
Izvor: HTC VIVE
CES 2019 - HTC Vive Press Event
Izvor: HTC VIVE


Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA