4K, 8K Android OLED/LED televizori s Google asistentom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4K, 8K Android OLED/LED televizori s Google asistentom

Stižu nam premijum 4K i 8K televizori nove generacije zasnovani na Android TV platformi i sa Google Assistant-om za lakše upravljanje i pretragu.

  Izvor: MONDO portal / Sony

Sony Europe je na CES 2019 sajmu predstavio nove ZG9 8K HDR Full Array LED i AG9 4K HDR OLED televizore iz MASTER serije. MASTER Series televizori predstavljaju vrhunac kvaliteta slike, koji je dostupan gledaocima u njihovom domu, a u stanju su da prikazuju sliku, koja verno prenosi zamisao stvaralaca. Ovi televizori takođe poseduju Netflix Calibrated Mode i IMAX Enhanced.

Oba nova modela sadrže procesor za obradu slike X1 Ultimate najnovije generacije, koji obezbeđuje precizne detalje i kontrast. Predstavljen prošle jeseni sa prvim AF9 i ZF9 MASTER Series modelima, ovaj procesor igra ključnu ulogu u pružanju slike visokog kvaliteta u MASTER Series. Procesor za obradu slika X1 Ultimate ima jedinstveni algoritam, koji je posebno razvijen za rezoluciju 8K i može da inteligentno detektuje i analizira svaki predmet u slici što rezultuje izuzetnim detaljima i kontrastom čime se postiže realističnija slika, koja tačnije predstavlja zamisao stvaralaca.

Zvuk premium kvaliteta takođe je ključni deo doživljaja gledanja i ujedno ZG9 i AG9 modeli sadrže novi Sound-from-Picture Reality, koji verno reprodukuje položaj zvuka na ekranu, tako da kada glumci govore deluje da zvuk dolazi direktno iz njihovih usta, a ne iz udaljenog zvučnika koji se nalazi u podnožju televizora.

ZG9 super veliki televizori prodaju se u veličinama od 98 i 85 inča, jer ljudi jednostavno vole velike televizore. Uz dvaput veći broj horizontalnih i vertikalnih linija, rezolucija 8K pruža četiri puta više piksela od 4K (ili 16 puta veću rezoluciju od Full HD).

Pored toga, sasvim nove posebne tehnologije rezolucije 8K razvijene su za seriju ZG9, uključujući Backlight Master Drive sa full-array lokalnim zatamnjivanjem i 8K X-tended Dynamic Range PRO. Backlight Master Drive na ZG9 ima ultra-dense LED module, koji se pojedinačno kontrolišu, pružajući najbolji kontrast do sada uz snažno osvetljenje i najdublje crne. Kako bi maksimalno iskoristio ovaj sistem pozadinskog osvetljenja, 8K X-tended Dynamic Range PRO koristi ušteđenu energiju u cilju inteligentnog povećavanja osvetljenja u zonama gde ono treba da se poveća.

ZG9 televizor, takođe sadrži X-Wide Angle kako bi obezbedio da slika zadrži svoj kvalitet i prave boje bez obzira na ugao gledanja smanjivanjem promena boja pri gledanju ekrana iz ugla. Takođe, X-Motion Clarity svodi na najmanju moguću meru zamućenost pokreta bez kompromisa u pogledu osvetljenja ekrana.

Kompanija Sony dalje tvrdi da je AG9 novi vodeći 4K HDR OLED televizor te kompanije dostupan u vidu slim modela od 77, 65 i 55 inča. Slika oživljava uz super široki ugao gledanja, precizan kontrast i apsolutne crne boje OLED tehnologije. AG9 ima Pixel Contrast Booster, koji obezbeđuje više boje i kontrasta u svetlim područjima ekrana. X1 procesor poboljšava SD i HD sadržaj i približava ga kvalitetu rezolucije 4K HDR.

Acoustic Surface Audio+ pruža potpuno uranjajući zvučni doživljaj, pri čemu zvuk dolazi od celog ekrana, preplavljujući gledaoce uzbudljivim novim zabavnim doživljajima, uz slike i zvuk u savršenom skladu. Pored toga, TV Centre Speaker Mode pruža mogućnost korišćenja televizora kao centralnog zvučnika u sistemu kućnog bioskopa.

Sony Bravia OLED AG9 Master Series
Izvor: Sony Europe

Android je unutra, ne brinite!

I ZG9 Full Array LED i AG9 OLED televizori sadrže Android TV, koji podržava aplikacije Google Play prodavice, uključujući YouTube i Netflix. Kako bi TV i dom učinili još pametnijim, ZG9 i AG9 televizori imaju ugrađenog Google Asistenta. Pored toga, oba televizora imaju ugrađene mikrofone, koji će osloboditi ruke korisnika. Gledaoci mogu da se jednostavno obrate televizoru uz pomoć Google Asistenta kako bi brzo planirali dan, otkrili sadržaj ili puštali televizijske emisije, filmove i još toga.

Radi još veće pogodnosti u korišćenju, novi lak način upravljanja pametnim daljinskim omogućava gledaocima da upravljaju svojim povezanim uređajima kao što su kablovske/satelitske kutije, Blu-ray plejeri, igračke konzole bez naizmenične upotrebe više daljinskih upravljača. RF je takođe dodat pametnom upravljaču tako da televizorom može da se upravlja bez usmeravanja daljinskog.

Pored toga, Sony je najavio i AG8 4K HDR OLED, XG95/XG90 4K HDR Full Array LED, XG85 4K HDR LED i WG6 Full HD HDR LED televizore, koji bi trebalo da postanu dostupni tokom 2019 u Evropi i Srbiji (makar deo ovih modela što se našeg regiona tiče).

Cene televizora nisu najavljene i biće formirane za svaku zemlju posebno. Ipak, gledajući njihove ekstremno dobre specifikacije i dizajn, sigurni smo da neće biti niske, a nemojmo iz vida izgubiti ni MASTER klasu, kojoj televizori pripadaju, tako da oni svakako i nisu namenjeni svima, nego samo korisnicima, koji žele beskompromisan kvalitet slike i svih drugih funkcija.

Pratite CES 2019 zajedno sa nama na MobIT stranama s vestima iz LAS VEGASA i na društvenim mrežama prateći oznaku #MobITCES19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Sony Bravia 4K HDR Full Array LED XG95
Izvor: Sony Europe

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA