iPhone i Mac konačno dobijaju (n)ovu opciju! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone i Mac konačno dobijaju (n)ovu opciju!

Opcija AirPlay 2 ponudiće za iPhone, iPad i iPod, ali i Mac korisnike dosad nedostupne opcije deljenja fajlova sa drugim uređajima.

  Izvor: MONDO portal / Samsung

Nakon što je kompanija Samsung najavila ekskluzivnu saradnju sa Apple kompanijom, tokom koje će korisnici moći da povežu iPhone, iPod ili iPad putem AirPlay 2 opcije, isto su na CES 2018 sajmu učinili i kompanije Sony, LG i Vizio. Samsung će omogućiti ovu opciju bežičnog deljenja sadržaja sa iPhone i drugih Apple uređaja na podržane QLED TV uređaje za modele iz 2019. i 2018, dok će pomenute kompanije to omogućiti za sada samo na modelima televizora, koji će stići tokom ove godine.

Kompanija LG je najavila da će podrška biti omogućena za LG OLED, LG NanoCell SM9X, LG NanoCell SM8X i LG UHD UM7X serije TV uređaja.

Pročitajte i ovo: Predstavljeni najpovoljniji telefoni na CES 2019

Japanski Sony je otišao korak dalje, pa je najavio i da će kompletna serija Android televizora imati novu opciju, a podrška će doći samo za modele iz ove godine, uključujući Z9G, A9G i X850G palete uređaja.

Pogledajte našu CES 2019 galeriju:

I najdalje je, što je vrlo neobično, ali pohvalno, iskoračio Vizio proizvođač televizora, koji će AirPlay 2 omogućiti na serijama televizora za 2019, 2018. i čak i neke modele iz 2017. godine! Stariji modeli će podršku dobiti putem softverskog ažuriranja, a biće podržani P-Series Quantum, P-Series, M-Series, E-Series i D-Series portfolio uređaja.

Lepo je čuti da Apple na ovaj način praktično “otvara“ svoju iOS i macOS sisteme za deljenje slika, muzike, videa i projekciju ekrana uređaja na Samsung, Sony, LG i Vizio televizorima. Uz ovo biće omogućeno kontrolisanje opcija televizora i povezanog Apple uređaja putem Siri i HomeKit aplikacije.

Samsung, ipak ostaje jedini proizvođač televizora, koji će svojim korisnicima omogućiti da koriste aplikacije iTunes Movies i TV Shows na podržanim QLED televizorima.

Pratite CES 2019 zajedno sa nama na MobIT stranama s vestima iz LAS VEGASA i na društvenim mrežama prateći oznaku #MobITCES19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA