Hakovao Apple, oborio vrednost akcija i stiže u Srbiju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakovao Apple, oborio vrednost akcija i stiže u Srbiju

Haker koji je naterao Apple da ispravi ono što na MacOS platformi ne valja dolazi u Novi Sad da podeli s nama iskustva o tome, ali i na druge zanimljive teme, koje zanimaju sve programere. Počinje GrowIT konferencija!

  Izvor: Promo / GrowIT

Početkom decembra, u Novom Sadu održava se programerska konferencija GrowIT. Tokom dva dana gosti će imati priliku da se bliže upoznaju sa aktuelnim trendovima programiranja i to kroz predavanja više od 30 domaćih i inostranih predavača.

Jedan od predavača, koji će ujedno i otvoriti konferenciju je Lemi Orhan Ergin. Lemi je jedan od osnivača najveće programerske zajednice u Turskoj. U IT industriji je preko dve decenije, a radio je za svetske kompanije Sony i eBay, između ostalih. Do sada je učestvovao na preko 30 konferencija i na preko 100 seminara, organizovao je i više od 200 programerskih radionica i događaja. Njegove prezentacije su do sada pregledane preko milion puta!

Najzanimljivije od svega je to što je prošle godine Lemi je uspeo da “provali” u bilo koji Apple sistem na laptopu, odnosno uspeo je da pronađe rupu na MacOS sistemima, kroz koju je svako mogao da se uloguje na bilo čiju “mašinu“ kao “admin korisnik“ koristeći samo korisničko ime i lozinku - “root/root“. Zapravo, Lemi je otkrio vrlo ozbiljan sigurnosni propust Apple kompanije, čime je milionski auditorijum bio izložen potencijalnim napadima hakera.

O ovom nemilom događaju pisali su svi svetski i IT mediji, zbog čega je u jednom trenutku čak pala vrednost akcija kompanije iz Kupertina.

Vrlo brzo nakon što je Lemi otkrio propust, Apple je popravio rupu u MacOS-u i korisnici su kroz vanredno ažuriranje mogli da “ispeglaju sisteme“ svojih laptopova. O tome i o mnogim drugim programerskim i biznis praksama, Lemi će pričati 1. decembra na GrowIT konferenciji.

GrowIT Full Stack Conference 2018 Novi Sad
Izvor: GrowIT Full Stack Conference

Novi Sad će biti domaćin jedne od najzanimljivijih programerskih konferencija na Novosadskom sajmu, na kojoj će se okupiti domaći i svetski stručnjaci, koji će razmenjivati svoja znanja iz različitih oblasti programiranja.

Koncept konferencije je potpuno drugačiji od svih dosadašnjih, koje smo imali priliku da vidimo kod nas. Događaj će trajati dva dana i cilj mu je da na jednom mestu okupi kako programere svih nivoa, tako i ljude iz biznisa. Razlog zbog kojeg je koncepcija konferencije drugačija jeste taj što su svi dosadašnji događaji stavljali akcenat najčešće na samo jednu ciljnu grupu ili na jedan programski jezik, zbog čega je uglavnom izostajao “momenat“ u kojem se svi “spoje na istom mestu i pronađu zajednički jezik“.

Predavanja na GrowIT konferenciji će biti tako postavljena, da mogu da ih slušaju i programeri i menadžeri i da i jedni i drugi razumeju gde nastaju izazovi u komunikaciji i kako mogu da se prevaziđu.

Subota i nedelja, odnosno 1. i 2. decembar, dani su GrowIT događaja. Vikend je rezervisan za naprednija tehnička predavanja. Preko 30 domaćih i inostranih predavača deliće svoja znanje sa delegatima. Teme koje će se pokrivati tom prilikom obuhvataju Frontend i Backend tehnologije, kao i biznis teme sa fokusom na agilan razvoj softvera.

Puna lista GrowIT predavača se nalazi na sajtu, a u nastavku smo za vas izdvojili sledeće predavače, kao uvod za sve što vas očekuje:

- Ahsan Ayaz, sertifikovani Google Developer Expert
- Lemi Orhan Ergin, naterao je Apple da popravi ono što u MacOS-u nije valjalo
- Tanay Pant iz Mozilla fondacije pričaće o razvoju VR igara.

Sve predavače možete videti na linku, kao i naslove i kratke opise predavanja.

Vidimo se u Novom Sadu na GrowIT konferenciji!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA