Ministar NIKAD nije koristio računar | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar NIKAD nije koristio računar

Japanski ministar koji će, između ostalog biti zadužen i za sajber bezbednost Olimpijskih igara u Tokiju nikad nije koristio računar!

  Izvor: Promo / Dell

Novi japanski ministar za sajber bezbednost Jošitaka Sakurada rekao je u parlamentu da nikada u životu nije koristio kompjuter, iako je odgovoran za tehnološku zaštitu Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Sakurada je imenovan na položaje ministra za sajber bezbednost i Olimpijske igre odlukom premijera Šinza Abea. On nikada do sada nije obavljao ministarsku funkciju, a u parlamentu je proveo 18 godina kao poslanik. On je pred parlamentarnom komisijom odgovarao na pitanja, a jedno je glasilo da li je kompjuterski pismen.

Pročitajte i ovo: Šta hakeri traže i kradu tokom Olimpijskih igara

"Samostalan sam od 25. godine i uvek sam zadavao svom osoblju i sekretarima da obavljaju takve stvari. Nikada nisam koristio kompjuter", rekao je Sakurada. On je dodao da razume da je, prema shvatanju građana, u opisu njegovog posla i "čvrsto sprovođenje sajber bezbednosti".

Na pitanje jednog poslanika da li neko ko ne poznaje rad na kompjuteru može da bude zadužen za sajber bezbednost, Sakurada je odgovorio da o politici odlučuje veći broj ljudi u njegovoj kancelariji i Vladi i da je uveren da neće biti problema.

Pročitajte i ovo: Japanci medalje za Olimpijske igre prave od starih telefona!

On je i ranije privlačio pažnju i kritike javnosti zbog nastupa u parlamentu i pred novinarima. Odgovarajući članovima druge parlamentarne komisije, rekao je da će Olimpijske igre koštati Japan 1.500 jena (13,21 dolar) umjesto 150 milijardi jena (1.32 milijarde dolara).

On je kritikovao opoziciju, jer mu nije dostavila pitanja unapred, iako je to učinjeno, a tokom konferencija za novinare o Olimpijskim igrama često jednostavno odgovara: "Ne znam".

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA