Google slavi 20. rođendan: Tek ćete nas čuti! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google slavi 20. rođendan: Tek ćete nas čuti!

Pre 20 godina, 4. septembra, dva studenta registrovala su Google kao privatnu kompaniju, a pre 10 godina pokrenut je pretraživač Google Chrome.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Kako navodi britanski Metro, 4. septembra 1998. godine, dva studenta Lari Pejdž i Sergej Brin u garaži su odlučili da njihova životna misija bude da organizuju sve informacije na svetu, kako bi svi mogli da ih koriste.

Tako je "rođen" Google.

Od tada, Google je postao mesto na koje ljudi širom sveta odlaze, kako bi pronašli odgovore za kako jednostavna, tako i teška pitanja, a ponekad čak i neka banalna.

U međuvremenu, Google je prerastao u imperiju, koja korisnicima pomaže ne samo da pristupe kako korisnim, tako i beskorisnim informacijama, već im daje i smernice preko Google Maps-a, pomaže da međusobno budu u kontaktu preko GMail-a ili uči ljude da vežu mašnu uz pomoć snimaka na YouTube platformi.

Google je korisnicima omogućio da komuniciraju na više od 100 jezika preko Google Translate-a, kao i da istraže mesta koja nikada ne bi mogli da vide bez Google Eartha-a itd.

Google je za svoj 20, a 10. rođendan Chrome pregledača interneta spremio i poklon za sve korisnike - redizajn Chrome pregledača, o čemu sve možete saznati i videti na linu.

Nas je Google proslava zatekla u Berlinu, na IFA 2018 sajmu, na kojem se kompanija Google prvi put pojavila. Učinila je to veoma agresivno, iskače gotovo iz svakog štanda, a Google Assistant je stigao da “pokori“ Evropu. U šali su nam na velikom štandu rekli da zadovoljno proslavljaju rođendan sa fanovima širom sveta i poručili nam da će Google Assistant uskoro biti svuda - o čemu smo već opširno pisali nedavno, baš svuda - i da će Google Assistant u budućnosti govoriti i srpski.

Pa, neka je sa srećom i Google kompaniji - i nama…

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izveštaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA